Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Friday, February 27, 2009

iium - nec

assalamualaikumwarahmatullah...

tomorrow to sunday i'll be off to iium for the national engineering conference. erm, way too exciting for the escaping part, but,,

being the only girl...

erm,, better make some frens,or else, i'll be like the kera sumbang memetik bunga..



huhu...cekgu....cant i bring along some girlfrens to accompany moi??....

Wednesday, February 25, 2009

waltzing the after-rain mood...saye sgt suke..!




bangun pagi, gosok gigi, minum kopi, tengok muvi... sy suke hatii.....=)


wednesday... as usual, the psm day... a whole full resting days for those either yang da siapkan their project or yang xstart pape lg..hee~

me? erm..i guess the right answer is = mid- rest day.
sebelah pagi for the resting thing and noon to evening for the hard-part.

my fresh morning dimulai dengan a cup of coffee to brighten up the smile=)
some kemas2 bilik stuffs...
and...dok dgn x snonohnye depan laptop ni mengadap 27 dresses. err, for the umpteenth time, mayb.

knape sy suke crite ni? because jenny and me are so much alike... we're soo in love with weddings, and at the same time, too busy to think for ourself.

(i said, i love weddings, not marriage eh...not my time lagiii)

ehh, ok la. gtg. i hv the brunch date(ahahaha...date lah sgt..) dengan classmate. dorg nk tolong me on the hard-part.

tq mates! nnt aku tolong korg plak eh, promise!

Friday, February 20, 2009

busy-ness + gorgeous. apa kaitannye?


i had this routine. last night, like the other nights before, i uncapped the bottle. juggling them left n right, up n down.....one, two, three??... alamak, ni jer yg tinggal?

then, i started to think, does this happened for the cause of being too tied up with the activities, sampai terlupe nk beli stok vitamin sume..

*bangun dari kerusi, bergerak ke kotak stok2 toiletries, peeking through the lubang kotak...ok, masih ada stok, masih ada....

busy sangat ke??

mak called last two days. it was a missed-call, then i called her back in rush, sebab nk gerak ke blok bestari for the prep hours time tu...

"long, saje je mak call...dah lame tak dengar khabar.."

errkk, gulp.....lame ke along xcall mak?...

it's not like i didnt have any time left, at all.. tapi.....

*grumpy stomach, can't you wait till i'm thinking the right excuse to type in?? xsabar2 betul~


congrats KAK SITI & ZAINI on your pernikahan harini....may the bliss lasts forever, sampai hujung nyawa, insyaAllah..


this is my reflection of a beautiful, perfect wedding= an extra gorgeous cake!

pictures of you

  1. RULES:
    1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
    2. For each question, press the next button to get your answer.
    3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
    4. Tag 22 friends.
    5. Everyone tagged has to do the same thing.
    6. Have Fun!

    By Using my wmp,

    1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
    > tanyaku-sheila on 7

    2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
    > violet hil-coldplay(haha, violet??sgt dim..)

    3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
    > percayalah padaku-sheila on 7 (lagii..)

    4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
    > bingkisan tuhan-sheila on 7 (lagi dan lagi..)

    5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
    > serious-duffy (aiyakk,sy ni kurang serius la skg)

    6. WHAT'S YOUR MOTTO?
    > pocketful of sunshine-natasha bedingfield (yea...sy mmg seorg yg hepi-mepi,,erkk,)

    7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
    > anugerah terindah yang pernah kumiliki-sheila on 7

    8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
    > clocks-coldplay

    9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
    > warwick avenue-duffy

    10. WHAT IS 2 + 2?
    > rockferry-duffy

    11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
    > buat aku tersenyum-sheila on 7

    12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
    > whenever you remember-carrie underwood

    13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
    > mercy-duffy(yeah..yeah..yeah...)

    14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
    > bingkisan tuhan(sekali lagi??)

    15. WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
    > love like this-natasha bedingfield

    16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
    > waktu yang tepat untuk berpisah-sheila on 7 (hey2, sila bacekan surah yassin yer..)

    17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
    > viva la vida-coldplay

    18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
    > pemuja rahasia-sheila on 7

    19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
    > you&me-lifehouse (haha..!)

    20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
    > beautiful day-U2 (haha, brilliant you, playlist!)

    21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
    > if i never see your face again-maroon 5 ft rihanna

    22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
    > pictures of you-the last goodnight

(haa, xde tag2...ni pn aku curik org pnye..boring gler ni..)

Monday, February 16, 2009

saye suke. saye xsuke. saye suke...kah? *drool*

*header tiada kena mengena dengan topik ini.harap maklum*

finally. he admits it. thanx for finally being honest to me, though you are not, at the frontal part. and am greatly sorry for chosen some unwise words to express my annoyance.

ok. lets leave them up. i am feeling slightly unstable at this moment.


i have been through my planner just a moment ago. lately, i just cant manage to keep them on track. too much rescheduling aint easy and not on my adorning. sangat xsuke okk, menukar2 jadual... there should be attending my favorite cousin's wedding bash...but SEMKA??

alaaaaaahaaaiiiii...... bab military training ni mmg sgt suke tuang2...tp kalo bab stadi2 ni, aisyh~

rugi beb, xattend seminar ni. this seminar is an annual event for the civil engineering department. there'll be important information and latest technology on construction industry delivered during the event. on top of that, 4SZW will be the organizer this year, driven by the fact that we are the final year student, of course. ++ SEMKA tahun ni will be handling twice, a weekend at UIA and another weekend, here in UPNM.

saya adalah bakal emcee pada event itu yer...(ella-the-besfren-of-the-world, how on earth i'm wishing too much that you are here, helping me through..huhu)

ok2, back to the knduri kawen sepupu fevret ku itu... agak terkilan sebab xdapat buat gubahan untuk hantaran anda. sgt minta maaf for the unplanned-ruined-promises. but, promise, if any, i do have the utmost power to escape the situation, i'll be back to the clan. hee~

cant wait for the annual camp at Pangkor.
err, that'll be on the other weekend. ouh........ i'm losing my weekendssssssss......tolong!


Sunday, February 15, 2009

Valentine & Ex

pagi2 hari Valentine (yang aku mmg xpernah nk celebrate pn) , satu msg masuk...wishing Valentine day to me. nombor yg aku mmg xkenal n xrecognize pn.

sape plak yg mimpi nk anta Valentine wish kt aku nih?? nk jer aku balas.. " hape Valentine2?? tu kafir pnye sambutan over kekalahan Islam, taw x??" ..tp kang kate aku kerek plak... maka aku pn xbalas.... pastu, die msg aku plak,kte nk berkawan lah, ape lah....hisk??..sgt pelik okk. tetibe msg da mengade2. buang tebiat ape?? xcukup ngn msg, siap ym lg.. sape nih?

tapi dr style die msg n ym, aku sgt kenal org tu. sangat kenal. sangat3 kenal yer.

"4yrs kenal u, u bwt pape pn i taw. ni kn plak style u msg2.."

itu adelah ex aku. s**t. ingat aku suke ke, main2 cmni? stalk2 org, konon2 nk kenal,, blah la.... kalo takat nk tanye aku da ade bf ke, x...be a man,, gune jer la tepon sndri, tanye. xpayah la nk gedik2 gne nombor org lain. masing2 da besar. bukan bdk skola mnengah main2 msg cmni. hangin btul aku ngn mamat ni.

kalau i bole move on wt my life,, u should too. cukupla, i da xde hati nk smbung pape yg da terputus tu.

ex, jika u terbace post ni, sila tahu n faham n take note, u xpayah la nk kelentong2 or stalk2 or kacau2 my life anymore. cukupla wt being fren. kalau nk sambut valentine ke, pape ke, sila sambut ngn org len.

i bukan mcm org len yg bole terima all ur wrongdoings k??

Wednesday, February 11, 2009

changes i'm fretting of. perubahan yang merisaukan.

assalamualaikumwarahmatullah...

most dismayed and depressed PSM's day as today.

pagi ni, dengan semangat yang berkobar-kobarnye aku pegi lab siap dengan mix calculation. hanya satu aim aku harini. to complete my task at casting the concretes according to my design.

duduk dengan tenang dibangku taman SZW,sambil menyemak2 calculation. kemudian bangun dan menghala ke arah lab. nampak Ir Alias. my co-ordinator.

"Ruzana, i have put a little change to your design. but, don't fret, i'll help you through"

APEKAH??? i'm imperiled by the tone. aku taw, that never means any 'little changes' as he define it. that means descent. abrupt. disaster. to my calculations and to me, the one who'll be fabricating my concretes....adoii....poning eden....

huwaa....! rase nak nangis. mase beliau terangkan perubahan-perubahan kecil tu, aku rase sgt down. rase cm nk marah jer beliau balik.

ouh, low point. sgt teruk. xpe2, mari kite bersabar dan mendengar je perubahan yang beliau ingin lakukan.

hurm,, keputusannya...lebih 3kali ganda penambahan sampel. okk, i'm saying about the concrete samples. maka, boleh anda bayangkan betapa down nye aku di ketika itu.

dok termenung tengok testing appliances yang ade dlm lab sambil tengok luqman n gedul yang tgh menyapu stor. fikiran menerawang jauh memikirkan kenaf yang memang sangat tak cukup. harus ke Mardi sekali lagi untuk ambik fiber tuh.

please, pray for my spirit. i crave for some strong finishing.


Tuesday, February 10, 2009

kisah [Yang Berkenaan] dan Mount Blank dongengnya.

haiyeee...another canceled class. seharian tidak menimba ilmu taw. brkarat otak i nanti~

(sgt hipokrit okk, pernyataan itu, padahal, i'm shouting out loud,, " YEAY!! bes gila!")

just came back from the library. i'm reading a newspaper since the last decade. lame suda tak eye-to-paper neh. bace online sgt tak masyukkk.

issues. politics. bribes. descent weather. iklanssss yang berkoyan2. hypocrite-ism.
combining all above, that made a newspaper.

for the first time,i'm flipping through all the sections in the newspaper. coming across header by header, i found this, "Buatan tempatan 'dibungkus' di Malaysia?"

Isu ni tenat sebenarnye, kalau diperhatikan betul2. tapi sebab in this country, Malaysiaku Cemerlang, Gemilang, Terbilang ni,, benda ni da jadi norma kehidupan. what captured my thought the most is.... contoh yang diambil oleh author adalah kisah tender kasut kepada badan beruniform di negara ni. kasut yang dibuat di China then dilabel, dan di pasarkan kononnya buatan Malaysia. ape nih??... Kerajaan puas dok kempen, "belilah barangan buatan Malaysia"
padahal yang di implementkn sbenanye "belilah barangan dilabel di Malaysia"

cukup dengan isu yang global, mari aku menyorot kisah isu tertutup di tempat tertutup ni,,

kalau kt Universiti Penat Nak Mampos(bukan name sebenar) ni, isu yang paling hangat berkaitan barang2 ni tentunya beg Mount BlanK (hampir kepada name sebenar). the price was absolutely un-original okk. maka kami sgt maklum barang yang kami dapat nnti bukanlah barang yang original.

pemakaian beg itu sangatlah ditolak keras oleh student-cum-cadet terutamanya mereka(termasuk aku) di tahun akhir di univ ini. walaupun suara yang sepakat telah mengutarakan permasalahan kepada [Yang Berkenaan], dan dijanjikan untuk mencari solution(iaitu tak perlu membeli kerana suda mahu abes blaja ponn), tapi semuanya palsu belaka... [Yang Berkenaan] menjawab dgn angkuh dan riaknya lagi terserlah kebohongan di tona suara tu,=beg da ditempah.

WTH?? bukan ke, pengambilan baru akan masuk xlame lg? tak boleh ke kalau disimpan utk mereka?

adekah duit [Yang Berkenaan] telah habis, maka mendetail cadet membeli beg, maka 10% hasil tender bole dimasukkan ke akaun [Tabung Kebajikan Anda Sendiri?]

shoot!!!

[Yang Berkenaan sedap2 mengatakan duit kami gaji yang haram kalau tak buat itu dan ini (yang tak relevan langsung)

tak haramkah duit yang berkenaan di akaun [Tabung Kebajikan Anda Sendiri] tu?


*maaf, aku sgt emo bila melibatkan hal [Yang Berkenaan] dan kroni2nya..harap maklum.

Monday, February 9, 2009

monday-cuti-blues

assalamualaikumwarahmatullah...

early morning blues. with coffee at the left corner of this table, dusky morning, and a room mate still sleeping soundly under her blanket~

i always have this argument. to stay in, or to go out? pals, please tell me, is this because the femininity (that they always say,feeling never unsure),or is it me, who's making out the small matter to a very big deal?

ok, i have these situation:

"sabun basuh baju hampir habis. begitu juga ubat gigi. bekalan 3in 1 yang kurang enak(dan perlu membeli jika mau yang enak2)."

~but i can grab all these at PERNAMA tomorrow. (PERNAMA=less varied items)

or,,

"nanti balik outing penat. ++ design mix concrete masih belum habis dikira."

~kalau duduk bilik, confirm ke kau akan buat semua ni, ruzana??


solution?? i'll wait if someone pop out and ask this,"jom,kuar!"


~happy thaipusam to those celebrating this festive~

Friday, February 6, 2009

aaa....kak syida memulang paku buah keras...hikhik

5 things i would do if i were a millionaire :


  1. bayar 10% kt atm..untuk kuar aska..
  2. menunaikan kewajipan as muslim yg mampu...ke makkah-al-muqarramah...
  3. renovate dining hall kt rumah according to mak pnye impian,, "kalo kt dinding tu kite letak cermin besaa pastu hias bunga2 kt atas die, cntik tu long..." insyaAllah mak...
  4. start my own bakery house. pastu bwt franchaising...whoaaa....pakcik kayo..~
  5. simpan kt ASB untuk menjadi lebih kaya raya...hehe


5 bad habits :

  1. malas lipat kain, rse cm nk hang jer sume baju termasuk yg kecik2 tuh
  2. pelupa. slalu lupe time nk submit assignment..hehe..
  3. sensitif la jgk, kdg2..haisy~kne buang sifat inilaa
  4. boros. pantang p shopping mall, ade jer bende nk dibeli.
  5. very the last minute person. teruk btul..

5 things i hate doing :

  1. laundry-ing. xsuke..!!! kalo bg pinggan mangkuk bertingkat2, suro basuh, xde hal punyee..
  2. scan virus kt comp.
  3. oting waktu keje... haa, xsuke kuar ngn uniform neh..
  4. dentist appointment. dari kecik xsuke perkara ni..
  5. jog sorang2. sgt bosan.


5 things i will never do :

  1. airborne-para...beg parachute tu pn da berat...
  2. mengasihani jews. laknat mereka!!!
  3. xtawlaa...sbb i like trying on new things...
  4. ...
  5. ...


5 favourite toys/things :

  1. anak patung besar, kepala besar,mata besar, rambut kaler purple. anak patung ni terpakse dibeli oleh parents aku sbb aku da dok golek2 nanges kt shoping mall time kecik2 dlu. sungguh berperangai xsnonoh skali~
  2. my pet cat. (ehh, kategori ni ke??)
  3. henponkuu...sgt3 berguna ni..
  4. laptopku......uhuhu...syg bangat....muahx2!~
  5. my vcd n novel2 collection kuu...jgnla sesape cuba menghilangkan mereka.. aku bole bertukar jd raksasa plg ganas di dasawarsa ni...


5 people i choose to do this :

  1. krapfen
  2. zoora
  3. rush
  4. ...
  5. ...
(hehe...no big deal...saje2 mengisi masa terluang je nih..)

memorabilia~

aritu time cuti aku dok kemas2 bilik kt rumah, terjumpe laa satu album ni. actualy, kitorg adik beradik de album masing2. thanx to mak yang xjemu2 nk menyusun gmbr kitorg... shaaayaaaannng omak!


mak slalu kate.."ni la budak yang kuat nanges kecik2 dlu"..xpe mak, skg da besar, along kuat gelak kn??..


time raye. kt rumah mkcik kt seremban. mak, ayah, aku n angah 'mok'.

wktu dok cameron. aku yg da besa tu. ayah dukung angah mok..hehe..


haa, yg ni omak plg sukee. gmba amek adiah time hari kecemerlangan. dari tadika sampai la kt mrsm.

tiap thn x miss nye...heheh.



skola plg besh..skola puteri seremban. 1 sigma-3 sigma

last but not least, gmbar aku ngn nanie kt mrsm dlu...selekeh betul la zaman skola dlu...hahaha!
senyuman darlie tetap xtinggal...

tue jer la yg sempat di snap. xscan,, tu yg gmbar kabur2 bwt saket mata jer nengok kan?

marah sangat

sometimes i wish i didn't belong here. to this situation.
the further i'm traveling into this position, i'll be getting more confused~

kami cuma manusia biasa. yang perlukan waktu untuk rehat. untuk berfikir. untuk menikmati hidup ni. or,, am i really wrong in here?? is that because i am paid, and belong to this organization, so i have to truly devoting my full, whole, beautiful life to become someone else's kuli??

they want us to be the leanest. to be the smartest. to be the strongest. to be the most respectful people walking on earth.

but,, what if they treat us like monkeys in the zoo??

what if,, we never respect them, who never respect us as human being?..
seriusly, sudah xde rase respek pada yang berkenaan. mereka hanya ditakuti. yep, we feared them. we feared the pangkat. as human, as leader??..maafla,, KOSONG.

peranan diorang same mcm zionis yang menyekat keperluan penduduk palestin. maybe, not physically, but mentally.

itu yang mereka nak jadikan kami as independent, smart leader?

please lah... kami dah penat nk memenuhi alll your stupid, irrelevant action and specs.

tukarkan organisasi ini kembali menjadi training academy. there's no use of becoming a university jz on papers.

kalau ini yang anda implement kn, never to put all the best brains in here. this organization never deserve all those.

itu yang anda semua mahukan, kan? so then, we can accept all these nonsense.