Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Tuesday, January 31, 2012

I DO-Do-do-doilies!

Assalamualaikumwarahmatullah...

i love doilies! sgt cantik n mudah ditransform menjadi bunga yg suwit2 gituw.

i use doily to:

1. Buat rosette untuk my family pakai nanti.





2. Buat doorgift untuk kanak. (oh my- kos untuk ni sgt murah ok!).

(opps gambar belum ambik)


3. Alas PINGGAN hantaran. (haa, slalu org pakai dulang kan? ni pinggan betul punya)



4. [PLAN] untuk bunga manggar.



source: HERE


5. [PLAN] centerpieces.



source: alamak, lupela..

Save The Date, people!

Assalamualaikumwarahmatullah. . .

express STD image. buat dalam kereta di basement car park Village Mall sementara menunggu time utk meeting.

presenting. . . .






ok now boleh suruh orang apply cuti ye=)

Friday, January 13, 2012

kenapa tu??

woit! knape ticker kat atas tu macam ada yg fast-forwardkan je!

=)ngee...

Invitation Cardsss

assalamualaikumwarahmatullah...

entry ini ialah berkenaan dengan invitation card yang...err.... menyakitkan hati pun ada, tp, xpe la, redha jer..

disebabkan ingin berjimat cermat dan juga ingin design kad sendiri tp mahu within my small budget(kedekut) so saya telah mengambil keputusan untuk buat kad sendiri. maksudnye, desig sendiri, beli kad sendiri and print sendiri. haa, terlampau rajin kan?

setelah semua persiapan untuk memprint telah dibuat, iaitu hantar printer untuk pasang CISS dengan kos RM 100.00, membeli kad keras kilat2 sket dengan harga RM 170.00, maka kerja2 print pun dibuat....

dah hampir 100+ kad diprint, tetiba printer buat hal, black ink xmo keluar..kecewa sgt. dgn kepenatan sebab spend banyak masa untuk design peta, design kad, gunting kad smua, maka saya telah berputus asa.

Tambahan, makin dekat nak kahwin, makin banyaaaaak kerja! tension2! maka dengan tak fikir panjang, saya terus call kak nurul dari mykadkahwin-online, n trus tempah kad! haha... tu la, nk jimat sgt.... trus kena double cost, you!

tapi ok la,, kad nye murah je.. utk 1000pcs, RM 0.25 sekeping. tambah envelope, maka total cost adalah RM 280.00! murah kan! n yg penting, xpenat...

maka, nasihat saya.. kalau dah tarikh dekat tu, xpayah la nk susah2 diri nk DIY2 ni... kalau tak kerja lain la..

haih, opps, xbaik mengeluh..

ok, bye!

ni kad kawin saya.. sapa nk bleh bagi alamat ok?

wassalam=)

Wednesday, January 4, 2012

slooww updates

assalamualaikum warahmatullah..

as always,the most thing i keep saying to him, "dekatnyeee....nervous la..."

then,dengan selambanya he replied "xpe, bila sampai masa tu OK la.."


wa, relaxnye dia.. tunggula, time nk akad nnti, kita lawan sape pnye adrenaline peak yg plg tinggi...haha

ape yg boleh kata, progress majlis adalah sangat slow..
makin nak kahwin, makin banyak workloads yg ditanggung
more sleepless night to go..
more KM's to travel..

and still, masih pening utk majlis seblah dia
aritu dh book kat my mak andam, supaya on his side nnt, saya nk hire dia jugak
tp price dia adalah mahal wo...
baju n make-up only for a thousand
baju pun fashion lama, which actually, aku n my future MIL tak berkenan sebenarnya,
tp kitorg aritu rushing, so we agreed with the old-fashioned jubah type bride dress..

hurm,
kalau tanya encik tunang, dia ok je manjang
erm, lelaki, mmg xde sense of fashion betul la! sense of humour banyak la.. haha.. (that's why i love you more..)

so then, adik saya yg rajin itu telah berjalan2 ke bridal boutique yg berada kt senawang tu. memang ada yg berkenan di hati katanya and yg plg penting, jauh lg murah!

so, haruskah sy menelefon akak mak andam dan cancel yg dh ditempah tu?


erm..

and also, saya boleh dpt khidmat make-up for FREE with purchase of RM150 and above kat The Body Shop. kebetulan my makeup set/perfume set tak beli lg. so I think i would delightfully opt to this. cheapskate? yes, I am.

bukan apa.. sebelah encik hafriz nye majlis takde sanding2, so sesi bersama peminat, eh tetamu, adalah lebih banyak.. and I am sure to not look like hantu cina pakai tepung gomak on that day. tak suka la makeup tebal2 mcm pengantin2 lain tu. kalau takat nk sanding2 tu maybe ok lg..

heh, OK la.. nk balik. sejuk betul aircond kat opis nih!

babai!