Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Sunday, November 23, 2014

Hannan is here..!

Assalamualaikumwarahmatullah...

Hannan turns 1 week and 1 day. Alhamdulillah.. such an easy baby.. tak banyak meragam for now, hopefully for future too! heheh..

My plan was to deliver at Hosp Angkatan Tentera Tuanku Mizan at first, ye lah, Harith dulu pun kat situ kan, selesa and ok lah.. tapiiiii...... I think that will be my last time untuk bersalin kat sini lagi kott! If they still didn't upgrade the service lah.. hopefully there will be improvement for near future...

There were bloody show the day before. Asking my MIL whether to stay at home and waited for constant contraction or just straightaway go to the hosp, she suggested to stay at home first. sebab tak rasa sakit langsung time tu. and there were no one at home besides the three of us. kesian pulak Harith nak tinggalkan malam tu.

Esoknye, my sis and her husband came, she planned to go to IBEX at KLCC. I thught it will be my exercise kalau jalan banyak2, maybe ada contraction and ada jalan so I will deliver cepat sikit..hehe.. so kitorang pergi lah KLCC.. Hafriz kerja at that time. Time jalan2 tu, every 15 minutes ada mild to medium contraction. Memang kena cari tempat duduk every time the contraction came and go. tapi 15 minutes gap is still a long gap. Nurse kata kalau selang 5 minutes baru datang hosp. So then we walked, eat, walked..... balik je rumah, terus terasa makin cepat pulak sakit tu datang. Tunggu Hafriz balik kerja, then kitorang terus ke hospital. Sempatlah masak 3 jenis lauk dulu kat rumah, tapi tak sempat makn pun... Nasib baik sempat makan pisang goreng yang Hafriz belikan masa balik kerja tu.. tu jelah bekalan untuk meneran.,, hihih!

Sampai je kat HAT Mizan, dah ada 5 cm bukaan. patutnya dah masuk labor room. Tapiiiii, disebabkan oleh Dr pakar demam at that time, diorang terpaksa tolak my case to HKL.. ya Allah, bayangkan la dengan tengah sakit masa tuuuu,,,, tak tau nak kata apa, pasrah je.. ikut jelah.. Hafriz pun bengang kot time tu..

So that was my first time naik ambulance.. diorang tanya nak baring ke nak duduk. I prefer duduk. hopefully bila dah sampai HKL bukaan dah cukup..haha! laju sangat ambulance! dalam2 tengah menahan sakit, berdoa supaya ambulance ni selamatlah sampai, memang laju sangat2!

kat HKL, dah ada 7 cm bukaan, ok next diorang tolak terus ke labor room. Memang cepat diorang buat kerja, pasang itu and ini, aku dah tak tahan sangat time tu, cek lagi sekali, I was fully dilated..woohoo! alhamdulillah... tak lama lepas tu, lahirlah seorang lagi umat Nabi Muhammad ke dunia ni... alhamdulillah3!

Kesian Hafriz, dia tak sempat pun tengok baby lahir. He was still at the registration counter at that time! Sampai2 tengok baby tengah skin2skin contact with me..hehe...takpelah, next time ye abang.. kalini memang cepat sangat rasanya, apa pun, alhamdulillah, kami berdua sihat walafiat......

Oh itu je lah cerita my 2nd delivery.. mau rehat 2 tahun, then bolehlah nak pregnant lagi, insyaAllah, permudahkanlah rezeki kami ya Allah...

toodles!
Wassalam....