Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Friday, December 18, 2009

dugaan ini terlalu berat..

assalamualaikumwarahmatullah...


result's out



mom was diagnosed lung's cancer

ya Allahu rabbi.. terlalu berat untuk aku yang melihat, mendengar

apa lagi untuk mak yang tersayang menanggungnya..

for those who may read this, i BEG you, all of you..
doakanlah untuknya, supaya mak tersayang kuat melawan penyakit ini..
semoga dia mampu untuk tersenyum smula seperti dulu
semoga doa-doa kalian dan juga doaku termakbul, insyaAllah..

i love you, mak.

Tuesday, December 15, 2009

this will cause sarcasm.

woahhhh...!

long paused, huh?





so now, i'm updating..







that's all!

heheh=P

Monday, October 5, 2009

patutnya sy join my comrades berjalan thru the jungle skarang. tapi sy masih di bilik.gila bosan!

assalamualaikumwarahmatullah...

kalau ikutkan hati ni, mau je escape interview ni and ikut yg lain2 masuk hutan awal..
dah kritikal sgt keadaan bosan ni..!
kat floor ni tinggal bilik ni je yang kipas masih berpusing..
wawawawawaaa....bosannn!

nak buat ape ye?

studying OBE for the accreditation?
hell no, ngantok ni

studying CIW for the exercise?
buku dAh pack dlm patrol pack, malas nak punggah balik

basuh baju?
malas. hantar dobi balik nanti

makan?
dah. tengah makan biskut ration lah ni. nak turun cafe lagilah malas. xde kawan..huhu

kemas bilik?
haaaaaaaaa.....yang ni ok kot. kemas bagi wangi, at least balik hari sabtu nanti mesti hati senang sebab masuk bilik yang wangi dan indah~

oklah.nak mengemas. kalo boring lagi, nanti tulis lagi..

Wednesday, September 23, 2009

eid

assalamualaikumwarahmatullah...

walaupun harini dah hari keempat umat Islam sambut aidilfitri, tapi rasenye tak lewat lagi kot nak wish...happy eid! semoga kita sentiasa di bawah redha-Nya..amiin...

harini baru boleh dapat dok rumah..tu pun penat lah jugak sebab dari pagi tadi orang tak putus2 dtg... tu pun sempat jugak lah lari skejap pegi tabung haji tadi..masukkan duit, takut nanti terguna pulak duit2 tu kan...almaklumle dah abes ry ni, kang terover budget plak=P

raye first cam biase lah, rumah aku rumah first menjadi serbuan saudara seblah mak...mmg tahun ni takde membazir rendang lodeh sume..licin..hehe..takpe2, sy suke..sbb aku plg kesian tengok makanan yang akhirnye terbuang dalam tong sampah..

petang baru bertolak balik ke rawang, ke kampung ayah pulak..adil kan? sehari je boleh pegi kg mak ngan ayah.. tapi tahun ni kurang sket lah meriahnye.. maktam tak balik rawang, sbb raye kt johor je, pastu kak yuyun dah berkahwin, so die kene lah ikut husband die... pasni, sorg2, kawen, takleh lah nak meriah2 cam dulu lagi=(

raya kedua ngan ketiga mmg berjalan sakan...konvoi lah beramai2, mmg penat..

tatau lah, tapi raya kalini, aku seronok dok rumah je..melayan orang datang. xde mood langsung nak ikut berjalan... mak sampai dok pujuk ikut... takpelah, mak punye pasal, ikut je lah..nanti mak merajuk, tak baek....

hurm2, tengok ni, dah tade idea nak tulis ape lagi...nanti lah, kot dtg idea nak menaip nanti baru sambung lagi..

kepada kawan2, jemputlah dtg rumah...pintu sentiasa terbuka luas2....tapi call dulu ya! nnt kot dapat makan kueh je, worst case, dpt tengok pintu rumah je lah, sbb takde org..hehe..

tata!


*rindu ramadhan lah......suke suasana terawih yang syahdu tu=(

Tuesday, September 15, 2009

dengar-dengar itu, beduk telah berbunyi..

assalamualaikmwarahmatullah..

rasenye malam tadi malam 7 likur... the lighting was extremely enormous..! dekat pokok2 yang selama ni takde org nak perasan kehadirannya pn dipasang spotlight kaler2 gitu..very the extravagant okk!

then again, atas sebab 'kehendak perkhidmatan', i was in the office, updating my platoon's personal files, so x dapek lah jemaah terawih sama2 with my comrades... duty pon ibadah jugak kan?..

hmmphh..lagi 3hari je nak dok sini for Ramadhan, then boleh balik cuti..yuhuu..! and of course, this might be our last hari raya as a student, and the final celeb in this beloved UPNM... cant wait for the hari raya celebration peringkat univ, last year's feast was sooo impressive! the food was countless...and sudah pasti, apa yang best ialah, hari tu lah nak tengok orang melaram macam pengantin...macam mak datin pun tak kurang gak..hehee..

lepas balik cuti nanti, bermulalah episod kehidupan kitorang(final yr's) sebagai orang hutan..upps, kehidupan di hutan... there'll be exercisesss... so kenelah mentally and physically fit. maka dengan itu, setelah berhari raya melantak lomang rendang puas2, balik je cuti ni, kenelah jogging the whole week.. kalau tak, mahunye masuk hutan nnt orang kene tarik and pikul my bagpack kan?..haduii..

hurm, oklah..
azan subuh pun dah berkumandang..
kalau ada ruang dan peluang(cewahh) bolehla type lagi..

and as usual, doakanlah for me+my comrades' successfulness through all these

...bye!

Saturday, August 29, 2009

cuti2 shoping2...dapat kah??

assalamualaikumwarahmatullah...

see, i always had time to blog at 0100H kan?

padahal hari2 pun plan baik punye, abes terawih, mesti kne tdo trus sbb nak bgn sahur esoknye

tapii, ade je hal nye, nak basuh baju lah, buat asignment lah(see, dah abes study pun ade assignment ye..), itula, inilah..

kalini, sbb esok nak balik bercuti dah, so kne kemas bilik ni sampai kilat! sbb esok ade inspection

kalau x up to their requirements, mahu ditarik balik pas cuti aku nnt

NO NO NO NO... 'll not let them happen

tgh craving gila nak balik kalini.. sudah almost sebulan xkuar jalan2 ye..

sbb performance kurang baik, maka takde outing for us for the past few weeks..

plus, dah gaji, and duit dlm bank mcm meronta2 mintak dkuarkan untuk membeli pelbagai maknenek tudung baju kasut raye sume tu..kehkehkeh...

takpe2, esok xdpt shoping kat jln tar pun takpelah, kat seremban pn ok what?? ariani punye cwgn pn dah ade kat seremban 2...

ok lah, nak sambung mengelap2 pape yg ptt..

doakan cutiku berjalan smoooootthhhhh tanpa ade pape halangan ye..

daa!~

Monday, August 24, 2009

1255H post..

assalamualaikumwarahmatullah...

its been loooong since the last post kan?

takde lah bz mane pn,

tapi malas!

hmpph...kalau nak bercerita things that occured, its just too much

i'm on verge towards my own objective--->commissioning!



kejap lagi dah kena bangun sahur pulak

alhamdulillah...nak masuk hari ketiga puasa..

masjid al-Jazari UPNM yang still in construction tu pn masih dense lg dengan umat Muhammad kat u ni.. terawih dan tadarrus...alhamdulillah..

harap2 thn ni bleh lah puasa penuh..(opps, boleh ke ek?)


to all my blogger's frens, marhaban ya ramadhan kareem....

semoga kita semua berada di dalam rahmat-Nya..

amiiinn..

Wednesday, July 22, 2009

haisy one and one..haisy3..

assalamualakumwarahmatullah...

hari ini hari rabu and i'm home...!
this happens because of the closing of my university..due to the H1N1 cases lah. 60+ yg positif taw..

and disebabkan aku pn demam skarang ni+batuk jugak,so i'm now quarantined under my omak's section...(she's strictly forbid me to menyepahkan tisu2 yg digunakan and cawan2 yg digunakan sbb xmo yg lain dlm rumah ni pn kene jugakk...) ~because she's my wise mom..!

boring sgt2 dok rumah sbb adik2 yg lain skolah + sis tgh praktikal n die gune kereta untuk ke hospital...so xleh lah nak berjalan kan..huhu....

dalam boring2 nih, tetibe rase rindu plak nak buat pt..haha..(gile ke??)

n rindu jugak kat die tuh..tgh demam ye..smoga cpt2 sembuh=)






kami bebas H1N1..!

Friday, July 17, 2009

trust=confidant. lies= sooo not forgiven.

assalamualaikumwarahmatullah...

there's always hope and second chance

but,

it's not applicable to this..

"Trustworthy"

once broken, u'll never yearn it

and that makes you, the Ex, one of those in my blacklist

stop calling me, contacting me.

i have life to move on.

i have my own happiness without u in there.

terima kasih..!

Wednesday, July 15, 2009

penat tapi delight..

assalamualaikumwarahmatullah...

hmmpphh...hmmppphhh.....grr...

asal bukak page ni, rase mcm nak update

tapi..

what shud i type on?

too much things occurred, but, it worth less than a thing

a thing which i shud NOT type on tis page

nnt habis kena paku.hahaha..

apepun, at this moment, i'm floating on air=)

tired, but bliss..

syhh..!

not let 'em slip..

Tuesday, July 7, 2009

bla..bla..bla...

assalamualaikumwarahmatullah...

sejak 2menjak ni, xde idea + mood nak type or write anything about what lingers around..

much things happened actually. events, demos and all, its military things...thats the quite-only things i've been concerning lately.. another 5++ months to go. doakan kami berjaya dengan cemerlangnya ye=)

harini relax sket, sbb pagi tadi telah berjaya membuat larian 1.6km within the alocated time, so there's no extra 1230H training harini...(goodjob, myself, goodjob..)

handphone dah rosak. terendam sekali waktu laundry haritu...another month, another salary, another flew-money....sedih=(

ok..dah nak masuk zuhur. gtg.see ya!

Sunday, June 28, 2009

dia dan ego tinggi melangit. saya memang benci dia. sila tak payah nk baik2 kan saya dengan dia.

assalamualaikumwarahmatullah..

laptop ni baru jer tukar hard disk, maka performance die sangatlah mengagumkan..maka telah tertengoklah gambar2 lama waktu dulu2 tu..

macam2 gambar. yang paling banyak, gambar aku dengan 'si dia' tu..

haisy... ape lah... aku rase evrything starts from the simplest thing tapi nampak macam dah jadi sangat besar.

if i did start this rage, aku minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki. tapi, kalau tak, wallahualam..

waktu aku ajak ko makan dulu, aku rase aku dah letak ego aku kat tapak kaki. tapi ko?? dengan selamba buat muka muncung ko, blah tanpa cakap sepatah haram pun.

kawan2 yang ade time tu pulak yang terkilan lebih. time tu aku rase tak kisah sebab entah, dah terbiasa dengan perangai ko ni kot.

lantak ko lah.... kalau ko ingat aku akan go and talk to you, aku rase tak kot. nanti kot jadi perkara yang sama for the 2nd time.

and let me clarify something. if u think u can pegaruh sume orang untuk buat gang ngan ko, and let me live alone.. buatlah.... i didnt do anything but mereka yang ko rase bole buat gang tu datang and tell me about it. aku xmintak, and aku takde nak pengaruh sesape pun. setiap orang have the right to choose anything for their life kan??

ko berkawan dengan orang on purpose, girl. tu memang aku taw sangat. banyak cerita dah.. and now they ask me back, "macamane lah ko boleh tahan dengan die tu?"...well,aku pun tataw macamane aku leh tahan ngan ko..

tapi skarang, aku tak rase aku sanggup tahan lagi. kalau ko nak bercerita apepun, dengan siape pun, go on.. go on and live with that. i feel all the happiness skarang accept bile terapakse masuk ke bilik sendiri dengan hati yang tak best.,

and now, satu perkara jer yang ak tunggu.. bile ko nak blah pergi lumut?? silalah blah dengan cepat..silalah....

if i could flip a thing, aku nak pergi ke masa yang aku decide to put you in that room. i shouldnt do that. biggest mistake.

Saturday, June 27, 2009

surprise...!

assalamualaikumwarahmatullah...

at home...!
...quite a shocking 'present' for us, this weekend is a gift for being a good upnm's student...thanx higher authorities!

sehari sebelum tu, me+some of my great girlfriends makan durian ngan cempedak bersama2 dato' komandan, semuanya sebab aku+zaima dok terjengah2 kat maintenance room tu, sebab suspecting something 'smelly' from the room...ropa2nya officers ngan dato' komandan tgh makan durian..hehe...rezeki kami sungguh muraaahhh skali...alhamdulillah....ingatkan dato' panggil nak suruh swimming kat atas jalan tu..hee~

hurm...plan malam ni, ingat nak tgk transformers with my family...midnite...tapi taktawlah, kat sini midnight lah yang plg lakunya....

hurm...kontang idea lah...tataw nak tulis pape lagi.. nanti2 kot dah ade idea baru type lg ye...

daa!~

Tuesday, June 23, 2009

lamanya....

assalamualaikumwarahmatullah peeps..!

almost a struggling-tiring-dying month kan? haha...xlah teruk sangat pun. tapii, believe me, its a quite tough training in here. my final training before being commissioning january next year, insyaAllah...

the task is to prepare myself+my comrades to be a good young officer...ermm, best young officer, perhaps.. so xleh lah banyak merungut. maybe what holds ahead is much worst than what we've been experiencing right now,kan?

yang xbesnye, xleh lah nak keluar suka hati pergi kenduri ke, ape ke, sebab we're in full detention skarang. so, my civilian peeps, maaf dipinta banyak2 sekiranya xdapat memenuhi undangan kalian. maybe later, dah freed from here, baru kita dapat keluar same,ok?

hurm....ape lagi ye? ooo....happy father's day to my daddycool.... you are just the best man happen to me, ayah....and gazillionth thanx for the supports for these 23years path..

to my charlie's angels...*frens, dalam 5tahun kita disini, finally we made it! charlie dapat 1st place dalam merentas halangan, and the most significant thing is, i'm in! hee...together with our junior, ayu.. hmpph...bangga nih..hee*

ok...get back to business...nanti kalau ade masa terluang macam skarang ni bolehlah update lagi...chiow!

Friday, May 29, 2009

tag dari azma=)

[1] - 5 Names I go by:

  1. kaklong - ni family2 panggil, kalau ade 2 kaklong(esp time raya) akan dipanggil kalong zana
  2. nana - haha, gedikss okk...tapi ni panggilan jiran2 lama time dok cameron dulu. kecik2 lagi waktu tu, tak boleh bantah=P
  3. ruzzy - kahkahkah...ni gara2 cikgu maths kat skolah puteri lah ni...
  4. ru-Z - gelaran kat mrsm dulu. diorang kata nama aku panjang. ru-za-na. panjang ker?
  5. rojan - ni classmates aku kat atma ni yang bagi... papolah jangg, asalkan aku bahagia=)

[2] - 5 Jobs I have had in my life:

  1. penjaga kedai - haa, dulu makayah ade kedai runcit kecik. kat cameron dulu lah...bes woo, boleh amek pensel kaler free kalau hilang=P
  2. jaga kaunter carwash - abes spm dulu teringin nak keje. last2 carwash spupu aku ni jgk. sehari jer. tak bes=(
  3. ni, keje skang ni, jadi half-time surirumah.. mengemas rumah tak habes2..ade je kejenye..
  4. student-cum-cadet... insyaAllah, hujung tahun ni abeslah...

[3] - 5 Places I have lived before

  1. hospital seremban - the very first place setlah keluar kedunia ni..heheh
  2. cameron - sebaik abes mak berpantang..pulang kembali ke sinun..
  3. kuala kubu bahru - hurm, tak hengat lah time dok sini, sbb lepas tu pindah cameron balik..beselah, bapakku asykar, slalu pindah randah
  4. melakau,uppss, melaka... skejap jugak, setahun lebih jer..
  5. seremban best..heheh.. setelah ayah pencen, ni lah tempat kitorang menetap..

[4] - 5 TV Shows that I watch currently

  1. project runway - besbesbes
  2. nigella express - sebab die masak dengan sungguh cepat dan senang dan macam bes jugak
  3. mukjizat Allah - ni sebab mak dok layan tiap2 petang, so automatikally, kenelah join sekaki
  4. af - aritu time ade lagi, ni jer la yang penuh kat ria tuh..
  5. err, ape lagi erk?

.[5] - 5 places I have been

disebabkan baru pulang bercuti ke utara aritu, maka tempat2 nya adalah:
  1. sg petani, ke rumah kawan2 atma..
  2. penang....bukit bendera, batu feringghi...
  3. perlis bes=)..hehe... ke padang besar, gua kelam, kuala perlis...
  4. langkawi...gunung mat chinchang, pekan kuah, playground dekat ngan rumah tok nadiah(bess woo, playground die..playground plg bes in her life,katanya..)
  5. pangkor..ni time annual camp course aku aritu, ni pon sangat2 bes=)
[6] - People that e-mail/contact me regularly-

  1. semestinya adikku...
  2. classmate ku yang happening tu..
  3. roomate ku, of coss..
  4. ehh, sesape je lah...

[7] - 5 of my favorite foods

  1. sambal taik kucing..ngehehe..namenye huduh, tapi bes tau! tapi tataw la knape letak name camtu, padahal bahannye adelah cili api ngan ikan bilis...kalau ade sambal ni, makan ape pun sedap
  2. tom yum nyum2! yang lagi pekat tu lagi sodapp
  3. sotong goreng tepung....fuhh, takkan tolak punye...
  4. mi megi...ni kalau pemalas sangat nak turun cafe bawah tu
  5. hurm, layan jer, tak lah memilih sangat pun bab makan2 ni.

[8] - 5 things I would like to do

  1. nak kemas rumah
  2. nak kemas barang esok nak balik atma..tak bes
  3. nak pegi kubur atok ngan wan...siram air yassin kenduri tahlil smalam
  4. nak pegi membeli belah kat giant jap lagi
  5. nak pegi mandi..hee...dari subuh tadi tak mandi laie ni..
[10] - 5 friends I think will respond

alamakk, tak suka la tag2 orang..sesape jer pon leh buat..

Saturday, May 23, 2009

at 0100. and sunyi.....

assalamualaikumwarahmatullah...

haa, baru dapat online... since my broadband dah kena potong sebab sebulan xbayar, so i have to wait for my sis balik dari college, baru dapat pinjam broadband die..huu~

esok baru start tripping!

kalini ke utara.. insyaAllah..journey starts by reaching kedah, penang then perlis....semoga semuanya selamat...amiinnn...

ok lah. tu jer. xde idea lah nak tulis pape time ni. demam pun xelok2 lagi, ade hati mahu jalan2..citt!

bye all=)

Thursday, May 14, 2009

home sweet home


assalamualaikumwarahmatullah...

finally, i'm home! and this time, i'll be dwelling for quite sometimes=)

there's nothing much to do. chores, membasuh, menjemur kain, memasak (if rasa to), and on..and on... and for tomorrow 'll start another day with the same redundant chores...haih~

bosan lah pulak duduk mcm ni saje2. ye lah, kalau dulu dok depan laptop bolehlah nak repair2 report ke, siapkan assignment ke, browse for academic's purpose ke, but now? shopblogs, fb-ing, kalau ada teman chat, chat lah, tu pun sekejap.

i'm waiting for a fren to come. she'll pick me up and we'll be vacationing! kalini nak merasa p jauh nun ke utara..Perlis! hope everything go smooth, and plan kitorang menjadi..aminnn..

kat rumah ni, mak pulak tengah menjahit. and aku pun tumpang samalah dok belajar. dulu ada jugak angan2 nak jadi designer! haha.. habes pencil color aku kerjakan untuk melukis baju sume. tapi, setakat nak jahit simple2 tu retilah. nak blajar jahit baju kurng ngan mak lah pasni=P




hmmpphhh.... sy rindu dia lah. dia yang jauh disana....sebab tu sy harap plan bercuti ni jadi..

hee=)

Friday, May 8, 2009

tak tahu lah nak letak title apa...

ng!

assalamualaikumwaramatullah...

yay!

  • final exam, check!
  • PSM, CHECK!

waaahhhh...akhirnye............ rase mcm nk menjerit bagitaw satu dunia, ke2-2 task ni dah selesai. berjaya ke x, hrp2 semuanya ok lah kn. dah 3 minggu woo,,, tido xsempurna. kalau ngntuk pun, tido sekejap, pastu, pkl 3 berjaga balik. pasni kenelah betulkan balik jadual tido ni=P

haritu balik cuti sekejap pn, mak ayah dah dok risau. apsal lah aku dok melekat kat dining hall tu, xsiap2 ke, kejenye?? (ok, aku mmg bwt keje kt ruang mkn umah aku.tmpt ni plg bes aku rase. internet connection pun laju woo) diorang naik risau sebab bila diajak kuar pun, payaah sgt. kalau xde keje, mmg aku ajak kuar je kejenye=)

ok..skarang, tu sume dah abes. tgh xsabar2 sgt nak tunggu cuti ni. nak pegi jalan2 ke utara pulak, InsyaAllah...

ni ade gmbr ayah waktu balik cuti aritu. ayah dah sambung balik hobi die yang dulu tu. cycling! ye, ayah sy adelah atlit cycling ye dulu. wakil atm di zaman kegemilangan cycling atm dulu, tahun 1970s kot, rasenye.. dulu waktu kitorang kecik2, selalu lah jugak ikut tournament basikal2 ni. slalunye kat dataran merdeka. ade night ride lah, hape lah. ayah sgt rajin mengangkut basikal2 kitorang bwk p KL. ceeh, dulu mcm bangga je sebut KL kn. skarang? haisy, seremban tetap bess! gambar adik aku yg laki tu, azrul, siap ade kat pamphlet lagi waktu tu, pasal dia jadi youngest participant. haha, kalau tengok balik gambar tu, mesti gelak kan? papolah jang...aku?? tukang dok tepi bagi sorak sket. xminat lah nk racing2. takat p skolah naik basikal tu, adelah...



ayah ready to take-off sambil disorak anak2 jiran aku yang kenit2 tu


cuma basikal tu je yang tak kene sket. mountain bike, tapi tayar beskal racing... ye la, tyr mountain bike mane boleh speed2 woo...



goodjob, Daddylove=)



Tuesday, April 28, 2009

my wishlist..

assalamualaikumwarahmatullah...

hmmpphh, only a paper left, then i'll be finishing my degree's courses!

count to this day, it's 3mths++ since the last time i'm staying at home>seremban

i miss home and every single particles in it.

i know my home is not as big as yours, or others, but its warm and cozy enough for me+my family+my kucing..thee hee=P and plus, our home filled with LOVE and LAUGH and the quantity is un-accountable!

ok. lets stop bragging about that.

i'm putting my wishlist here, so i hope i'll be able to cope on that. and if i wont, please someone do remind me, eh?

  1. i want to have an mp3 and new earphone since the old one gone fatiguely impaired.
  2. (if there will be cuti for us) i want to sit back on the kerusi malas puas2, watching the big-black-box of entertainment..(hehe, tv lah tu)
  3. do big saving for my own car(insyaAllah..)
  4. emphasize my skill on cooking! xlama lagi dah kena hidup sendiri, takkan nak pekena mamak and megi ayam jer setiap malam kan?
  5. getting real-handbag for real-working woman and that probably cost real-hole-in-the-pocket amounts=)
  6. a book, a month! ~learning process never ends, beb..
  7. do jogging. at least, thrice per week.
cukuplah sampai tujuh jer. banyak2 nanti takut tak terlarat nak get to the objectives kan?

ok all.. got to sambung my Final Yr Project. xsiap lagi beb!

* to omak,ayah, angah, azrul and adik yang membaca my blog, all i want to say is.. along sayang semua. doakan kejayaan along kat sini ye=)

Thursday, April 23, 2009

snippet ke?

assalamualaikumwarahmatullah...

  1. paper kedua berlalu dengan sungguh cemerlangnya(??).. whatever, it passed, and yayy!
  2. next paper will be on 27th (the confusing bridge engineering)..hope for better lah kan=P
  3. so, petang ini akan dicelebrate dengan berjogging sambil menyumbat telinga dengan lagu2an yang rancak, brisk walking and on, and on...nak swimming tak boleh pasal pool disini yang saangaatlah...(ok, cant say this, probably boleh kne ISA detention if i blurted that out..haha!)
  4. sangat tak sabar menanti cuti ye, kawan2... we've been planning to menjelajah malaysia=)
  5. nak pergi melaka, melawat ella
  6. ke kelantan melawat farin
  7. ke perlis melawat nadiah
  8. insyaAllah, harap2 semuanya jadi=)

hey u, higher authority, bila mahu bagi cuti??





Tuesday, April 21, 2009

this type of girl that.....*truthfully, unspeakable*


assalamualaikumwarahmatullah...


did you ever feel like slapping your own friend laju2, sampai berdarah2, pastu pijak2 die sampai die sedar yang die dah sakitkan hati kawan die ni banyak sangat??

i do.

she's a type of girl yang selaaaluuuu sangat2 buatkan diri sendiri rase bersalah all the way padahal benda tu sepatutnye not-the-matter!

if i could screw you to the wall and scream everything i keep on myself right now, i would undoubtedly do!



HISK!!! i hate you girl! you just ruin the lovely day through..!

Saturday, April 18, 2009

today's ain't a friendship day. it's everyday=)

assalamualaikumwarahmatullah....

i know i shouldn't be doing this but i did. forgive me, i'm a sinner=P

in the fact that i'll be sitting for the first paper, in less than 48hrs away from now, i'm not doing revision much..but viewing the gambar2 lama instead. gila.

Ella texted me while i'm gazing at every moments we used to have in our friendship life. she feel the same way, did she? (hopefully).

*erm... Ella, tabahlah kau disana.. Allah uji kita dengan ujian yang mampu untuk kita tanggung, untuk test keimanan dan kekuatan kita menempuh hidup ni. I miss u friend..*

I wish that she'll always be here, berkongsi cerita like we used to be. i want to tell her every sweet moments i have in life. how annoying some people might be. and how i am deeply in crush with someone near me..

but i know, i' m a big girl. big enough to handle my probs alone. but sometimes, i need someone who really understand myself, supporting my thoughts when its true, and sincerely correcting bad things i've done.

Semoga kita sama-sama berada di bawah rahmatNya...

Thursday, April 16, 2009

embed with luv, tailored with sincere, truly from me...

assalamualaikumwarahmatullah...

it's only a kiss away from the final-shiver... or precisely, i'm almost at the verge of student-worker life

*alamak, macam tak percaya jer*

so, lets rockin' to the swinging mood of finale!

*mari study, mari study*






specially-tailored for the upnm's readers,

*di kesempatan ini, saya mahu meminta maaf atas segala terketelanjuran kata(if any) or apa2 yang menyinggung perasaan sesiapa... especially from my classmates(SZW 2004)... marilah kita sama2 berjaya! (haha...sgt patriotik)

Wednesday, April 8, 2009

entry apa2 ntah.. tenkiu naddthan...

assalamualaikumwarahmatullah...


lihat2, ini makanan fevretku kalau menyinggah ke sogo=) tapi, harini, xpergi sogo pun dapat.. sebab, Naddthan yang blikan.. (siapa naddthan?itu rahsia aku n naddthan..hee)


nothing special to type on, itu pasallah sister's popiah ni pun boleh jadi inspirasi.. tapi, sedap woo... silalah try, pasti nak lagi..

sebenarnye, dari semalam, aku xmakan dengan betul. inilah aku, kalau xde kelas lah pada hari tersebut, makanya, aku duduk tercongok je lah dalam bilik ni xkeluar2~ so, bila xde kelas lah baru merasa makan nasik buatan sendiri. tapi, semalam ntah mood malas ape struck aku, langsung, nasik pun xmakan. dah la petang tuh, ber lap2 kolam tuh aku bantai swimming, pastu pergi brisk walk lah, konon nak release tension. lupe pulak malam semalam ade kelas.

haaa,, puas jugak dok menongkat mata dalam kelas malam semalam..huhu..

harini, laaaagi lah malas nak berbuat ape2. tapi, rajin sket lah, sbab sempat masak nasik and lauk kan. tetibe naddthan pulak bawak popiah sodap nih. rezeki aku harini..alhamdulillah~~ smoga kau pun murah rezeki jugak, naddthan=)

Friday, April 3, 2009

kenape........*i'm blue*

assalamualaikumwarahmatullah...

kalau sakit demam denggi berdarah sekalipun, time untuk recover tak lah selama sakit yang satu ni..
*sakit hati*

do u know how long it takes to fully recovered from this?

jadi,bila saya dah recover dari sakit tu, saya taknak lalui lagi perkara yang sama.
biar saya hidup tenang2 dalam dunia yang saya dah cipta sejak u keluar dari situ.
boleh?
dulu, masa saya hope for things to come, always, it never came. u never take the chance. letting it go, leaving me terkapai2 lalu hidup sorang2

nasib baik saya ada bunch of great frens. they truly are.

erk, kawan2, i sayang u all so muach2!

sekarang, saya dah keluar dari zon sedih tu, zon gelap tu, maknanya, saya nak hidup and keluar ke dunia yang penuh warna warni without u in it.

so, boleh bagi saya chance untuk lalui masa2 kegembiraan yang saya dah bazirkan dulu?

*terima kaseyyhhh..!*



sekarang, saya soo in love with great flats
..and..

someone with pretty eyes =)

Monday, March 30, 2009

best mate, great movie and...ke'kantoi'an mamat nih..

assalamualaikumwarahmatullah...

semasa entry ini ditype, perasaan bersalah sangat2 menghantui kerana tak hadir ke kelas encik suriyadi.....Huuu~maafkan saye cekgu... saye terlewat bangun..!


ok2, back to the entry... ahad lalu, iaitu semalam, kami telah menonton ini..



....confessions of a shopaholic..!


bersama-sama...
...capt ella,

and...

....capt zati..

they are part of the Charlie's Angels' clan yang sudah commission last year. lame taw, da xkuar tengok muvi macam ni. ngan ella ade lah juga skali skala, ktrg kuar.. erm, biaselah, baru masuk unit, must be very3 busy. ouh, this year 'll be my turn..doakanlah aku berjaya dengan cemerlangnya..insyaAllah.....

cerita ni memang best. walaupun dah lame tayang, still penuh jugak cinema tuh. plus, i love girl's story..hee..~

the best part is... ex telah terkantoi berdating bersame gf di depan mataku..! muehehe... konon ajak aku kuar lah minggu tu kan, cit!! nasib baik i dah xde hati mahu kuar ngan u, lah...

haduii... susah lah ini mamat. sudah ada gf pun, ade hati mahu curang2an lagii. ni, dah terang2 terkantoi depan aku, so, gdbye lah ye.. jgn berani2 lagi mahu ajak2an. nanti i report..! kehkehkeh..

lepas tengok muvi tu, jalan2 kejap sebab nak beli brg2 keperluan.. and adik aku sempat menge'pow' aku sebuah hiking bag. citt punye adik..! dah lah lagi mahal dari bag hiking aku tuh. xpe2, nanti ko dh bergaji, i tuntut taw..!muehehe...

papepun, thanx ella sudi membelanja tiket wayang kami pada hari itu.. the next time, it'll be my treat..!

=)

Sunday, March 29, 2009

SeMka '09


SEMKA '09 at Pendekar Hall, UPNM



assalamualaikumwarahmatullah..

ni akibat terlampau tido tadi lah ni, da x bole tdo da skarang..huu~

seminar's over.. oklah. went quite well.. cuma, biaselah, when it comes to academic's term, sure lah banyak yang khusyuk and tawaduk sekali....lena...

4 speakers talk about dam, airport, earthquake design and pavement maintenance. lotsa input, and we've gained new knowledge jugak. thanx for the speakers! mano nak dapek ilmu2 camni kalo dok2 saje kan??..

xdpt nak snap gmbar banyak2, because sudenly, battery exhausted awal sangat. rasenye dah fully charged, the day before.. maybe battery tu dah sampai optimum usage die kot=p



emcee= aku ler tu


Ir Tan Ah Chai- earthquake design


full-throttle concentration=p


aku lagii...

Friday, March 27, 2009

from moi with lurve...

cit!

assalamualaikumwarahmatullah..

patutlah dari last week xbole online langsung... rupenye sbb xbyr bill.citt!~

no big things happened lately. biase2 je...

tapi.... xhabes2 kne paku..!!!!!

huwaaaa....!

apekah salahku.....

esok SEMKA, ahad......


outing with my besfren!!!! besnye!
ini besfren saye, ella..ella...eh,ehh,ehhh...!


ini novel yang akn ditonton muvinye ahad ni..insyaAllah...

Sunday, March 22, 2009

mixed it up..!

assalamualaikumwarahmatullah...

the title's sound bit of fashionista's column kan?.. haha.. none of topic bout fashion will be in here. this is all about the mixed up thoughts growing in mind lately...

tengah bengang sangat2 dengan sorang minah ni. apsal la aku boleh tahan kawan ngan die....... geram betullah! asyik nak buat aku rase bersalah je. kadang2 rase penat sebab asyik dok fikir nak jaga hati dia, while i'm not any percent worthwhile! she can blurt out anything, tanpa rase bersalah or fikir hati orang pun. die boleh senang-senang tarik muka if anything we've done didnt satisfy her, tanpa fikir susahnye nak buat something tu.. hisk, aku pun taktaw nak cakap macamane ni. geramm..!! lagi satu, die, kalo dah dapat kawan, habes dilupenye aku ni kan..? padahal, kawan2 die tu, sume pernah dikutuknye, so no wonder lah kalo aku pun dah dikutuk same. sepatutnye, kawan tu dijaga, disimpan hal peribadinya, ni tidak! i dont even bloody care lah!

huh! apasal lah orang macam ni exist in my world..

oklah. nak kuar. teman sis pindah barang to her house... she'll start interning at hosp tawakal tomorrow.. gudluck sis..!

Wednesday, March 18, 2009

...gila lagi...lagi gila...


yang ni untuk rumetku...farin a.k.a mojeng..! hee~


kegilaan


yang ni untuk anak sepupuku...najiha=)

Tuesday, March 17, 2009

testing [paint.net]


my first trial on editing photos using this free software... Paint.Net...
ok x??

nury vittachi, saya suka artikel u lah!

assalamualaikumwarahmatullah...

dah tengah-tengah malam ni, tiba-tiba je teringat satu artikel hasil type-an nury vittachi yang aku baca dari paper free yang dihantar tiap-tiap pagi kat upnm ni. tak ingat lah, tajuk ape, tapi kandungan die, 'people are getting nonsense...'

dia amek contoh 'world record' yang ntah manusia mana ntah, buat, pasal tengok tv non-stop selama 3hari tu. ape bende...lah! record kuku paling panjang lah,(euuw!!) record itulah, inilah, ntah hape2! macamlah takde lagi isu hebat yang boleh dibuat record kan...

kalau sekarang ni pulak, benda yang paling nampak mengarut ialah isu ppsmi ni. what's the point hah? elok ape, guna english untuk sains and maths? lagipun, i'm 90%-ly sure, cikgu dalam kelas still maintain using dwibahasa time mengajar and rasenye, paper utk exam pun dwibahasa kan?(correct me if i'm wrong).

lagipun, orang malaysia ni tak rajin lah nak tulis buku sains and maths dalam bm. padahal, sumber-sumber mostly dalam english. masuk univ pun, guna english. istilah sume dalam english. bukanlah menolak bahasa melayu, tapi, english kan bahasa global. kalaulah pergi overseas, buat conference ke, bentang paper ke, kalau boleh cakap bahasa melayu, boleh present dalam bahasa melayu, memang takde hal lah, nak guna english and maths dalam bm pun...

tak payah lah nak bertekak isu bahasa. ape kate diorang bertekak isu nak memantapkan lagi kegeniusan golongan-golongan muda kat Malaysia ni dalam sains dan maths. itu lebih relevan untuk didebatkan.

ni sume propaganda jer. propaganda sesetengah pihak yang nk melemahkan lagi ikatan antara rakyat malaysia. bila bangsa dah lemah, senang lah kaduk nak naik junjung.

sekian........

Friday, March 13, 2009

1st class facilities, 3rd class mentality.

assalamualaikumwarahmatullah...


this is my 'board-of-fame'

see, how clear the board is? only a piece of A4 paper stuck on it, containing the tentatives on execution of my psm/fyp. it's the only thing that mattered meticulously for me. so, sogokkan lah minda ni dengan apa-apa perkataan or nasihat, or information on acts, laws, judgement...that doesnt mattered to me this much tau!





call me selfish.





bukan ape, buatlah sebanyak mana pun perjumpaan, perhimpunan, mesyuarat.. yang bertujuan konon2nye untuk 'mendengar suara' dan 'masalah' kami, semuanya berakhir dengan tangan kosong. yang masih diutarakan ialah cerita-cerita zaman 'dulu'. hulunya pemikiran... takde ape2 yang mampu diselesaikan. we still walk out the door with our probs and u with your ego.

haha. cukuplah. xbes type masalah2 dalaman yang kronik ni. petang ni, nk p uitm. ade open squash. harap2 pulang nanti bukanlah dengan tangan kosong, sebagaimana kami keluar dari mess tengahari td=)

Wednesday, March 11, 2009

Pangkor's camping bash=)

assalamualaikumwarahmatullah...

hurm, back to upnm, again. what else on earth do i have to regret than coming back after having some greatest time being in Pangkor??

hee~ xla teruk sgt upnm ni, nk kate cmtu kn... but seriously, i'm having my great time back then..

ckp banyak pun xgune, so, i'll use pictures, as they always say....a picture worth a million words kan, but for me, it's even more=)


wt lt col Ir Dr Norazman and his wife and my ladies' juniors....


jogging in lovely morning......ouh, how rhythmic..


lepas jog


geng kacamata..hee~


tough man having tough time. the result?..2nd place. ok-lah tu!


volley2 of the valley..hehe...yg ni 1st place yer...congrats guys!


karaoke. geng rock kapak sume ni..
(thanx apiu for dedicating the Rozana song..that was sooo..sweet..)


...swinging in the shade...
(wt my junior, nabila)


jalan2 shopping2 at lumut waterfront


bye~ kami mahu pulang!

Tuesday, March 10, 2009

hurm...knape perasaan camni eh? adekah................


i think i'm....hurm.....erm.....

hee~

xde ape lah!

nnti cte lain=)

Friday, March 6, 2009

blogspot's criminal.

assalamualaikumwarahmatullah...

blogspot telah diharamkan dari laluan internet upnm. (fuuhh...nasib baik aku gne broadband)

why? izzit because 'the higher authorities' felt threatened with words? kalau xde angin, masakan pokok akan bergoyang. if there's no arousing matter, there'll be no story at all. orang gila psychotic jer yang nk made up cerita2 besar ni..

hidup di negara demokrasi-kah kite? NO. kebebasan suara adalah mandatory criminal.

this is my blog, this is my story, this is my territory to speak myself up. if they find it way too provoking, go away. never step in mine.

sudah. petang ni i'll be joining the team to PICC for the debating thing. tomorrow, to Pangkor for the civil engineering annual camping. escaping the chaotic mess. getaway to freed. gdbye ppl..!

=)

Thursday, March 5, 2009

i could be brown...i could be blue...i could be violet sky...!

assalamualaikumwarahmatullah...

hurm..it seems like evrything went smooth. mak sounds ok n cheers like she always did. ayah? always the patient one. calm...tenang....that's my daddyCool=)


ini mak, lambang kekuatan saye


ini daddyCool saye

after few hours of the sad chapter, ayah called.

"kaklong...(ish, aku paling suke ayah aku panggil cmni..huhu..) waktu ni mungkin waktu genting sikit dlm family kite. ayah harap kaklong sabar... air dicincang takkan putus.."

see? how cool my ayah is?... walau teruk cmne sedare mak tu bwt mcm tu, ayah tetap positif. ikutkan marah aku ni, sampai bile2 pn aku takkan maafkan org2 tu.

*3rd march, my 23rd birthday. thanx frens for all those warm wishes. masih segar lagi dlm ingatan ni=)

tentatively, this week is the Pangkor week. another weekend passed without seeing my parents, my family, my loved ones... ayah banyak kali call, asking if i really want to join the program, instead of celebrating the birthday with family kt seremban.

ayah, kalau boleh, hari2 pn along nk dok rumah...seeing ayah n mak's face...

i cant escape the thing. susah. hanya yang faham akan faham. (ehh, ape aku ckp ni?)

i'm hoping for miracles... a miracle, which, student2 UPNM diberi cuti untuk tengok muka mak ayah kt kampung. please, officers... please......sudah almost 2bulan kami xbalik kampung. waktu study pn xdpt balik, masuk unit nnti pn laagi la xdpt balik.

bole bg kami chance? kami merayu...

Monday, March 2, 2009

i love you, mak, ayah.....

from the day i'm in her womb,i know that i'm carried by this lovely, yet superstrong independent mommy. mak aku, orang yang sgt susah untuk tengok die sdih. ape lagi kalau nk tgk die menangis.

tapi... tadi she called. mak menangis lame dlm telefon...which i cant stand anything in the world. hearing she cried adalah satu yang aku langsung tak boleh dengar sbb aku taw, sumting really bad must've happened.

it is. makcik aku, which is kakak mak aku, yang selame ni kitorang xpernah fail untuk tolong, dah lupa diri. to be precise, anak2 die, which is sepupu2 aku, bersikap sgt kurang ajar ngn mak n adik beradik mak yang lain. sungguh xsedar diri diorang ni. diorang ingat diorang tu sape? slame ni hidup orang tolong, bila dah berduit sket, dipijaknye orang2 lain? MasyaAllah...aku harap none of those akan jadi pada diri sendiri n adik2 aku yg lain. Nauzubillahiminzalik!

mak sedih sgt. sedih sbb pertlongan yang dibagi, dibalas dengan sangat buruk. si s**l tu siap call ayah aku, ugut untuk tampar mak ngan adik aku. ayah aku siap basah kuyup berhujan semalam, sbb nk tolong setelkan, kemas rumah diorg lepas kenduri semalam.

ntah syaitan ape yang merasuk anak2 die ni untuk bersikap macamtu.

slame ni, adik aku yang tukang report kt aku, bila sepupu2 aku ni buat perangai. mak ayah xpernah bgtaw. xpernah sikit pn sentuh hal tu, sbb diorang takut aku risau kt sini. tapi kalini, mak dah habes tahan sabar, sgalenye terluah waktu die call tadi. aku sedih. kalaula aku boleh balik, skarang ni jugak aku sanggup balik. aku nak peluk mak. aku nak dok seblah mak, mendengar segalanye.. aku nak ease segala gusar yang terpahat. nasib baik ade ayah yang sangat sabar n sangat supportive..i hope gusar mak akan hilang cepat2.

biarla mak, kite tak rugi pape dengan hilang family diorang yang satu tu. lagi ramai adik bradik mak yang lain. cuma aku taw, mak sedih sbb kakak die adalah yang paling rapat ngan mak. rapat sgt sampai die sanggup buat macamni. sabarla mak........along doa supaya family kite strong n xberpecah belah macam diorang. Allah itu sentiasa ada bersama2 dengan orang yang slalu bersama-Nya...

aku takut kalau ayah takde kat rumah, diorang ni akan buat pape kt family aku. i text mom, telling her utk jage diri... nasib baik adik lelaki aku,azrul, de kt rumah. die text aku balik...

"jgn risau...slagi hero ade, mamy will b safe..aku sayang mak jugak=)"

cett, adik aku ni. hero lah sgt. nasib baik ko ade, azrul.....

along sayang sume..mak, ayah, angah, azrul, shera....huu...

Friday, February 27, 2009

iium - nec

assalamualaikumwarahmatullah...

tomorrow to sunday i'll be off to iium for the national engineering conference. erm, way too exciting for the escaping part, but,,

being the only girl...

erm,, better make some frens,or else, i'll be like the kera sumbang memetik bunga..



huhu...cekgu....cant i bring along some girlfrens to accompany moi??....

Wednesday, February 25, 2009

waltzing the after-rain mood...saye sgt suke..!




bangun pagi, gosok gigi, minum kopi, tengok muvi... sy suke hatii.....=)


wednesday... as usual, the psm day... a whole full resting days for those either yang da siapkan their project or yang xstart pape lg..hee~

me? erm..i guess the right answer is = mid- rest day.
sebelah pagi for the resting thing and noon to evening for the hard-part.

my fresh morning dimulai dengan a cup of coffee to brighten up the smile=)
some kemas2 bilik stuffs...
and...dok dgn x snonohnye depan laptop ni mengadap 27 dresses. err, for the umpteenth time, mayb.

knape sy suke crite ni? because jenny and me are so much alike... we're soo in love with weddings, and at the same time, too busy to think for ourself.

(i said, i love weddings, not marriage eh...not my time lagiii)

ehh, ok la. gtg. i hv the brunch date(ahahaha...date lah sgt..) dengan classmate. dorg nk tolong me on the hard-part.

tq mates! nnt aku tolong korg plak eh, promise!

Friday, February 20, 2009

busy-ness + gorgeous. apa kaitannye?


i had this routine. last night, like the other nights before, i uncapped the bottle. juggling them left n right, up n down.....one, two, three??... alamak, ni jer yg tinggal?

then, i started to think, does this happened for the cause of being too tied up with the activities, sampai terlupe nk beli stok vitamin sume..

*bangun dari kerusi, bergerak ke kotak stok2 toiletries, peeking through the lubang kotak...ok, masih ada stok, masih ada....

busy sangat ke??

mak called last two days. it was a missed-call, then i called her back in rush, sebab nk gerak ke blok bestari for the prep hours time tu...

"long, saje je mak call...dah lame tak dengar khabar.."

errkk, gulp.....lame ke along xcall mak?...

it's not like i didnt have any time left, at all.. tapi.....

*grumpy stomach, can't you wait till i'm thinking the right excuse to type in?? xsabar2 betul~


congrats KAK SITI & ZAINI on your pernikahan harini....may the bliss lasts forever, sampai hujung nyawa, insyaAllah..


this is my reflection of a beautiful, perfect wedding= an extra gorgeous cake!

pictures of you

  1. RULES:
    1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
    2. For each question, press the next button to get your answer.
    3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
    4. Tag 22 friends.
    5. Everyone tagged has to do the same thing.
    6. Have Fun!

    By Using my wmp,

    1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
    > tanyaku-sheila on 7

    2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
    > violet hil-coldplay(haha, violet??sgt dim..)

    3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
    > percayalah padaku-sheila on 7 (lagii..)

    4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
    > bingkisan tuhan-sheila on 7 (lagi dan lagi..)

    5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
    > serious-duffy (aiyakk,sy ni kurang serius la skg)

    6. WHAT'S YOUR MOTTO?
    > pocketful of sunshine-natasha bedingfield (yea...sy mmg seorg yg hepi-mepi,,erkk,)

    7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
    > anugerah terindah yang pernah kumiliki-sheila on 7

    8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
    > clocks-coldplay

    9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
    > warwick avenue-duffy

    10. WHAT IS 2 + 2?
    > rockferry-duffy

    11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
    > buat aku tersenyum-sheila on 7

    12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
    > whenever you remember-carrie underwood

    13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
    > mercy-duffy(yeah..yeah..yeah...)

    14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
    > bingkisan tuhan(sekali lagi??)

    15. WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
    > love like this-natasha bedingfield

    16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
    > waktu yang tepat untuk berpisah-sheila on 7 (hey2, sila bacekan surah yassin yer..)

    17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
    > viva la vida-coldplay

    18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
    > pemuja rahasia-sheila on 7

    19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
    > you&me-lifehouse (haha..!)

    20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
    > beautiful day-U2 (haha, brilliant you, playlist!)

    21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
    > if i never see your face again-maroon 5 ft rihanna

    22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
    > pictures of you-the last goodnight

(haa, xde tag2...ni pn aku curik org pnye..boring gler ni..)

Monday, February 16, 2009

saye suke. saye xsuke. saye suke...kah? *drool*

*header tiada kena mengena dengan topik ini.harap maklum*

finally. he admits it. thanx for finally being honest to me, though you are not, at the frontal part. and am greatly sorry for chosen some unwise words to express my annoyance.

ok. lets leave them up. i am feeling slightly unstable at this moment.


i have been through my planner just a moment ago. lately, i just cant manage to keep them on track. too much rescheduling aint easy and not on my adorning. sangat xsuke okk, menukar2 jadual... there should be attending my favorite cousin's wedding bash...but SEMKA??

alaaaaaahaaaiiiii...... bab military training ni mmg sgt suke tuang2...tp kalo bab stadi2 ni, aisyh~

rugi beb, xattend seminar ni. this seminar is an annual event for the civil engineering department. there'll be important information and latest technology on construction industry delivered during the event. on top of that, 4SZW will be the organizer this year, driven by the fact that we are the final year student, of course. ++ SEMKA tahun ni will be handling twice, a weekend at UIA and another weekend, here in UPNM.

saya adalah bakal emcee pada event itu yer...(ella-the-besfren-of-the-world, how on earth i'm wishing too much that you are here, helping me through..huhu)

ok2, back to the knduri kawen sepupu fevret ku itu... agak terkilan sebab xdapat buat gubahan untuk hantaran anda. sgt minta maaf for the unplanned-ruined-promises. but, promise, if any, i do have the utmost power to escape the situation, i'll be back to the clan. hee~

cant wait for the annual camp at Pangkor.
err, that'll be on the other weekend. ouh........ i'm losing my weekendssssssss......tolong!


Sunday, February 15, 2009

Valentine & Ex

pagi2 hari Valentine (yang aku mmg xpernah nk celebrate pn) , satu msg masuk...wishing Valentine day to me. nombor yg aku mmg xkenal n xrecognize pn.

sape plak yg mimpi nk anta Valentine wish kt aku nih?? nk jer aku balas.. " hape Valentine2?? tu kafir pnye sambutan over kekalahan Islam, taw x??" ..tp kang kate aku kerek plak... maka aku pn xbalas.... pastu, die msg aku plak,kte nk berkawan lah, ape lah....hisk??..sgt pelik okk. tetibe msg da mengade2. buang tebiat ape?? xcukup ngn msg, siap ym lg.. sape nih?

tapi dr style die msg n ym, aku sgt kenal org tu. sangat kenal. sangat3 kenal yer.

"4yrs kenal u, u bwt pape pn i taw. ni kn plak style u msg2.."

itu adelah ex aku. s**t. ingat aku suke ke, main2 cmni? stalk2 org, konon2 nk kenal,, blah la.... kalo takat nk tanye aku da ade bf ke, x...be a man,, gune jer la tepon sndri, tanye. xpayah la nk gedik2 gne nombor org lain. masing2 da besar. bukan bdk skola mnengah main2 msg cmni. hangin btul aku ngn mamat ni.

kalau i bole move on wt my life,, u should too. cukupla, i da xde hati nk smbung pape yg da terputus tu.

ex, jika u terbace post ni, sila tahu n faham n take note, u xpayah la nk kelentong2 or stalk2 or kacau2 my life anymore. cukupla wt being fren. kalau nk sambut valentine ke, pape ke, sila sambut ngn org len.

i bukan mcm org len yg bole terima all ur wrongdoings k??

Wednesday, February 11, 2009

changes i'm fretting of. perubahan yang merisaukan.

assalamualaikumwarahmatullah...

most dismayed and depressed PSM's day as today.

pagi ni, dengan semangat yang berkobar-kobarnye aku pegi lab siap dengan mix calculation. hanya satu aim aku harini. to complete my task at casting the concretes according to my design.

duduk dengan tenang dibangku taman SZW,sambil menyemak2 calculation. kemudian bangun dan menghala ke arah lab. nampak Ir Alias. my co-ordinator.

"Ruzana, i have put a little change to your design. but, don't fret, i'll help you through"

APEKAH??? i'm imperiled by the tone. aku taw, that never means any 'little changes' as he define it. that means descent. abrupt. disaster. to my calculations and to me, the one who'll be fabricating my concretes....adoii....poning eden....

huwaa....! rase nak nangis. mase beliau terangkan perubahan-perubahan kecil tu, aku rase sgt down. rase cm nk marah jer beliau balik.

ouh, low point. sgt teruk. xpe2, mari kite bersabar dan mendengar je perubahan yang beliau ingin lakukan.

hurm,, keputusannya...lebih 3kali ganda penambahan sampel. okk, i'm saying about the concrete samples. maka, boleh anda bayangkan betapa down nye aku di ketika itu.

dok termenung tengok testing appliances yang ade dlm lab sambil tengok luqman n gedul yang tgh menyapu stor. fikiran menerawang jauh memikirkan kenaf yang memang sangat tak cukup. harus ke Mardi sekali lagi untuk ambik fiber tuh.

please, pray for my spirit. i crave for some strong finishing.


Tuesday, February 10, 2009

kisah [Yang Berkenaan] dan Mount Blank dongengnya.

haiyeee...another canceled class. seharian tidak menimba ilmu taw. brkarat otak i nanti~

(sgt hipokrit okk, pernyataan itu, padahal, i'm shouting out loud,, " YEAY!! bes gila!")

just came back from the library. i'm reading a newspaper since the last decade. lame suda tak eye-to-paper neh. bace online sgt tak masyukkk.

issues. politics. bribes. descent weather. iklanssss yang berkoyan2. hypocrite-ism.
combining all above, that made a newspaper.

for the first time,i'm flipping through all the sections in the newspaper. coming across header by header, i found this, "Buatan tempatan 'dibungkus' di Malaysia?"

Isu ni tenat sebenarnye, kalau diperhatikan betul2. tapi sebab in this country, Malaysiaku Cemerlang, Gemilang, Terbilang ni,, benda ni da jadi norma kehidupan. what captured my thought the most is.... contoh yang diambil oleh author adalah kisah tender kasut kepada badan beruniform di negara ni. kasut yang dibuat di China then dilabel, dan di pasarkan kononnya buatan Malaysia. ape nih??... Kerajaan puas dok kempen, "belilah barangan buatan Malaysia"
padahal yang di implementkn sbenanye "belilah barangan dilabel di Malaysia"

cukup dengan isu yang global, mari aku menyorot kisah isu tertutup di tempat tertutup ni,,

kalau kt Universiti Penat Nak Mampos(bukan name sebenar) ni, isu yang paling hangat berkaitan barang2 ni tentunya beg Mount BlanK (hampir kepada name sebenar). the price was absolutely un-original okk. maka kami sgt maklum barang yang kami dapat nnti bukanlah barang yang original.

pemakaian beg itu sangatlah ditolak keras oleh student-cum-cadet terutamanya mereka(termasuk aku) di tahun akhir di univ ini. walaupun suara yang sepakat telah mengutarakan permasalahan kepada [Yang Berkenaan], dan dijanjikan untuk mencari solution(iaitu tak perlu membeli kerana suda mahu abes blaja ponn), tapi semuanya palsu belaka... [Yang Berkenaan] menjawab dgn angkuh dan riaknya lagi terserlah kebohongan di tona suara tu,=beg da ditempah.

WTH?? bukan ke, pengambilan baru akan masuk xlame lg? tak boleh ke kalau disimpan utk mereka?

adekah duit [Yang Berkenaan] telah habis, maka mendetail cadet membeli beg, maka 10% hasil tender bole dimasukkan ke akaun [Tabung Kebajikan Anda Sendiri?]

shoot!!!

[Yang Berkenaan sedap2 mengatakan duit kami gaji yang haram kalau tak buat itu dan ini (yang tak relevan langsung)

tak haramkah duit yang berkenaan di akaun [Tabung Kebajikan Anda Sendiri] tu?


*maaf, aku sgt emo bila melibatkan hal [Yang Berkenaan] dan kroni2nya..harap maklum.

Monday, February 9, 2009

monday-cuti-blues

assalamualaikumwarahmatullah...

early morning blues. with coffee at the left corner of this table, dusky morning, and a room mate still sleeping soundly under her blanket~

i always have this argument. to stay in, or to go out? pals, please tell me, is this because the femininity (that they always say,feeling never unsure),or is it me, who's making out the small matter to a very big deal?

ok, i have these situation:

"sabun basuh baju hampir habis. begitu juga ubat gigi. bekalan 3in 1 yang kurang enak(dan perlu membeli jika mau yang enak2)."

~but i can grab all these at PERNAMA tomorrow. (PERNAMA=less varied items)

or,,

"nanti balik outing penat. ++ design mix concrete masih belum habis dikira."

~kalau duduk bilik, confirm ke kau akan buat semua ni, ruzana??


solution?? i'll wait if someone pop out and ask this,"jom,kuar!"


~happy thaipusam to those celebrating this festive~

Friday, February 6, 2009

aaa....kak syida memulang paku buah keras...hikhik

5 things i would do if i were a millionaire :


  1. bayar 10% kt atm..untuk kuar aska..
  2. menunaikan kewajipan as muslim yg mampu...ke makkah-al-muqarramah...
  3. renovate dining hall kt rumah according to mak pnye impian,, "kalo kt dinding tu kite letak cermin besaa pastu hias bunga2 kt atas die, cntik tu long..." insyaAllah mak...
  4. start my own bakery house. pastu bwt franchaising...whoaaa....pakcik kayo..~
  5. simpan kt ASB untuk menjadi lebih kaya raya...hehe


5 bad habits :

  1. malas lipat kain, rse cm nk hang jer sume baju termasuk yg kecik2 tuh
  2. pelupa. slalu lupe time nk submit assignment..hehe..
  3. sensitif la jgk, kdg2..haisy~kne buang sifat inilaa
  4. boros. pantang p shopping mall, ade jer bende nk dibeli.
  5. very the last minute person. teruk btul..

5 things i hate doing :

  1. laundry-ing. xsuke..!!! kalo bg pinggan mangkuk bertingkat2, suro basuh, xde hal punyee..
  2. scan virus kt comp.
  3. oting waktu keje... haa, xsuke kuar ngn uniform neh..
  4. dentist appointment. dari kecik xsuke perkara ni..
  5. jog sorang2. sgt bosan.


5 things i will never do :

  1. airborne-para...beg parachute tu pn da berat...
  2. mengasihani jews. laknat mereka!!!
  3. xtawlaa...sbb i like trying on new things...
  4. ...
  5. ...


5 favourite toys/things :

  1. anak patung besar, kepala besar,mata besar, rambut kaler purple. anak patung ni terpakse dibeli oleh parents aku sbb aku da dok golek2 nanges kt shoping mall time kecik2 dlu. sungguh berperangai xsnonoh skali~
  2. my pet cat. (ehh, kategori ni ke??)
  3. henponkuu...sgt3 berguna ni..
  4. laptopku......uhuhu...syg bangat....muahx2!~
  5. my vcd n novel2 collection kuu...jgnla sesape cuba menghilangkan mereka.. aku bole bertukar jd raksasa plg ganas di dasawarsa ni...


5 people i choose to do this :

  1. krapfen
  2. zoora
  3. rush
  4. ...
  5. ...
(hehe...no big deal...saje2 mengisi masa terluang je nih..)

memorabilia~

aritu time cuti aku dok kemas2 bilik kt rumah, terjumpe laa satu album ni. actualy, kitorg adik beradik de album masing2. thanx to mak yang xjemu2 nk menyusun gmbr kitorg... shaaayaaaannng omak!


mak slalu kate.."ni la budak yang kuat nanges kecik2 dlu"..xpe mak, skg da besar, along kuat gelak kn??..


time raye. kt rumah mkcik kt seremban. mak, ayah, aku n angah 'mok'.

wktu dok cameron. aku yg da besa tu. ayah dukung angah mok..hehe..


haa, yg ni omak plg sukee. gmba amek adiah time hari kecemerlangan. dari tadika sampai la kt mrsm.

tiap thn x miss nye...heheh.



skola plg besh..skola puteri seremban. 1 sigma-3 sigma

last but not least, gmbar aku ngn nanie kt mrsm dlu...selekeh betul la zaman skola dlu...hahaha!
senyuman darlie tetap xtinggal...

tue jer la yg sempat di snap. xscan,, tu yg gmbar kabur2 bwt saket mata jer nengok kan?

marah sangat

sometimes i wish i didn't belong here. to this situation.
the further i'm traveling into this position, i'll be getting more confused~

kami cuma manusia biasa. yang perlukan waktu untuk rehat. untuk berfikir. untuk menikmati hidup ni. or,, am i really wrong in here?? is that because i am paid, and belong to this organization, so i have to truly devoting my full, whole, beautiful life to become someone else's kuli??

they want us to be the leanest. to be the smartest. to be the strongest. to be the most respectful people walking on earth.

but,, what if they treat us like monkeys in the zoo??

what if,, we never respect them, who never respect us as human being?..
seriusly, sudah xde rase respek pada yang berkenaan. mereka hanya ditakuti. yep, we feared them. we feared the pangkat. as human, as leader??..maafla,, KOSONG.

peranan diorang same mcm zionis yang menyekat keperluan penduduk palestin. maybe, not physically, but mentally.

itu yang mereka nak jadikan kami as independent, smart leader?

please lah... kami dah penat nk memenuhi alll your stupid, irrelevant action and specs.

tukarkan organisasi ini kembali menjadi training academy. there's no use of becoming a university jz on papers.

kalau ini yang anda implement kn, never to put all the best brains in here. this organization never deserve all those.

itu yang anda semua mahukan, kan? so then, we can accept all these nonsense.

Wednesday, January 28, 2009

ouh,,rinduu..

kat luar,hujan sgt lebat.
rindu sgt.
thou cuti aritu 4 hari jer(cuti sem yg terpendek spjg aku dok sini), tp aku rse sgt berquality
most of the time wt my kesayangan........

kesayangan??

mak, ayah, angah, azrul, shera, n najiha
aku mmg anak omak.lantakla org nk kate aku manja pn...memang.

cuti sem kalini, bercuti ke tempat yg dekat2 jer. tgh gawat ni kan, xbaik membazir. maka, bercutilah kami sefamily ke melaka n ulu bendul jer..bercuti ke tuh?

ouh, suda pandai pose2 ye, kamuu?..


pegi mlake, wajib singgah kuala sg baru. seafud yg bes!



dok umah, keje aku melayan si najiha ni laa. bawak die p taman,,bawak die p shoping,,melayan die berborak. nsb baik die ni jenis independent sket. soft, yet strong. jatuh xnangis punye. nk tdo pn senang. xde buai2 laju2 ni... bagi jer kain bucuk die tu, confirm xsmpai 5minit, die da lena..

skarang? xpyh tanye la aku dok wat ape. malas aku nk kabarkan...