Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Wednesday, September 23, 2009

eid

assalamualaikumwarahmatullah...

walaupun harini dah hari keempat umat Islam sambut aidilfitri, tapi rasenye tak lewat lagi kot nak wish...happy eid! semoga kita sentiasa di bawah redha-Nya..amiin...

harini baru boleh dapat dok rumah..tu pun penat lah jugak sebab dari pagi tadi orang tak putus2 dtg... tu pun sempat jugak lah lari skejap pegi tabung haji tadi..masukkan duit, takut nanti terguna pulak duit2 tu kan...almaklumle dah abes ry ni, kang terover budget plak=P

raye first cam biase lah, rumah aku rumah first menjadi serbuan saudara seblah mak...mmg tahun ni takde membazir rendang lodeh sume..licin..hehe..takpe2, sy suke..sbb aku plg kesian tengok makanan yang akhirnye terbuang dalam tong sampah..

petang baru bertolak balik ke rawang, ke kampung ayah pulak..adil kan? sehari je boleh pegi kg mak ngan ayah.. tapi tahun ni kurang sket lah meriahnye.. maktam tak balik rawang, sbb raye kt johor je, pastu kak yuyun dah berkahwin, so die kene lah ikut husband die... pasni, sorg2, kawen, takleh lah nak meriah2 cam dulu lagi=(

raya kedua ngan ketiga mmg berjalan sakan...konvoi lah beramai2, mmg penat..

tatau lah, tapi raya kalini, aku seronok dok rumah je..melayan orang datang. xde mood langsung nak ikut berjalan... mak sampai dok pujuk ikut... takpelah, mak punye pasal, ikut je lah..nanti mak merajuk, tak baek....

hurm2, tengok ni, dah tade idea nak tulis ape lagi...nanti lah, kot dtg idea nak menaip nanti baru sambung lagi..

kepada kawan2, jemputlah dtg rumah...pintu sentiasa terbuka luas2....tapi call dulu ya! nnt kot dapat makan kueh je, worst case, dpt tengok pintu rumah je lah, sbb takde org..hehe..

tata!


*rindu ramadhan lah......suke suasana terawih yang syahdu tu=(

Tuesday, September 15, 2009

dengar-dengar itu, beduk telah berbunyi..

assalamualaikmwarahmatullah..

rasenye malam tadi malam 7 likur... the lighting was extremely enormous..! dekat pokok2 yang selama ni takde org nak perasan kehadirannya pn dipasang spotlight kaler2 gitu..very the extravagant okk!

then again, atas sebab 'kehendak perkhidmatan', i was in the office, updating my platoon's personal files, so x dapek lah jemaah terawih sama2 with my comrades... duty pon ibadah jugak kan?..

hmmphh..lagi 3hari je nak dok sini for Ramadhan, then boleh balik cuti..yuhuu..! and of course, this might be our last hari raya as a student, and the final celeb in this beloved UPNM... cant wait for the hari raya celebration peringkat univ, last year's feast was sooo impressive! the food was countless...and sudah pasti, apa yang best ialah, hari tu lah nak tengok orang melaram macam pengantin...macam mak datin pun tak kurang gak..hehee..

lepas balik cuti nanti, bermulalah episod kehidupan kitorang(final yr's) sebagai orang hutan..upps, kehidupan di hutan... there'll be exercisesss... so kenelah mentally and physically fit. maka dengan itu, setelah berhari raya melantak lomang rendang puas2, balik je cuti ni, kenelah jogging the whole week.. kalau tak, mahunye masuk hutan nnt orang kene tarik and pikul my bagpack kan?..haduii..

hurm, oklah..
azan subuh pun dah berkumandang..
kalau ada ruang dan peluang(cewahh) bolehla type lagi..

and as usual, doakanlah for me+my comrades' successfulness through all these

...bye!