Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Friday, August 19, 2011

fryday

assalamualaikumwarahmatullah

sungguh tak produktif arini

malam tadi sampai rumah pukul 11.30 pm. after a not-so-short manual briefing at MINDEF, kl.

pagi tadi mesyuarat tentang projects, workers, and paling penting, CUTI RAYA. and yet, sape yang duty on 1st and 2nd day of raya masih belum dikenalpasti=( (akukah??)

petang, call caterer. booked! (thanx encik tunang...love you!)

sekarang? mahu pulang. mahu pi automatic car wash dekat ngan rumah. cuci kereta kecilku sayang!

malam? parveen dtg..! so weekend ni ada orang boleh teman..hehe=)




Monday, August 15, 2011

hantaran?

tengok pada wedding ticker, baru aku sedar lagi 6bulan je lg.. OMG!

rupanya dh 6bulan berlalu tanpa sedar.

checklist hantaran:

1. to him:
a. sirih junjung
b. baju melayu
c. jam
d. perfume
e. sejadah n alquran
f. kek
g. coklat
h. kasut
i. buah

2. to me:
a. sirih junjung
b. baju kurung
c. perfume
d. kasut+clutch
e. kek
f. coklat
g. cincin+mas kahwin


p/s: erm, perlu ke both pihak bagi sirih junjung ye?

my pallette


assalamualaikumwarahmatullah

this is my side's pallette.


tp xtaulah kot hari sebnar nanti jadi cacamarba kan..
hopefully not.

.
.
.
.
.
his side's?
alamak, xfikir lagi,duh!

DIY and more!




assalamualaikum.

ok this is an entry yang x memerlukan banyak words.

enjoy the DIY!


you need these


do it like this


pretty, isn't it?

i got all these from here

Sunday, August 7, 2011

bunga pahar tissue paper


assalamualaikumwarahmatullah..

take a look

nilah aktiviti aku n my sis sepanjang cuti 5hari sebelum balik ke Perlis aritu.
senang aje men DIY bunga ni, cuma kena gigih untuk tarik layer tu satu persatu, ye lah, materialnya tissue paper, so sangat lembut ok!
tapi lepas buat kali ke 4, 5, dah expert dah=)

tissue paper boleh didapati di IKEA dengan harga RM 11.90. for 50 pcs.
i piece of tissue paper boleh buat 2 kuntum bunga.

kalau ada budget yg lebih, boleh carik kat kedai bunga jugak, tissue paper yang jenis lain.
tapi susah gila kot nk jumpa jenis tu. haritu aku beli kat satu kedai bunga kat Senawang.
harga RM 2.00 sekeping! boleh buat 8bunga dengan sekeping tu.

bahan yang lain-lain tu pi carik kat kedai jual bunga ye=)

untuk tutorial bunga sila klik sini.

duty



assalamualaikumwarahmatullah. .

xde idea nk letak tajuk, so letak je lah tu memandangkan aku sedang duty di hari ahad yang hening ni


skarang dh seminggu aku berada di Perlis
oh sgt jauh dari family dan dia. . .

tapi xpe, demi kedaulatan negara, relaku berjuang walau jauh manapun!
hehe, poyo kan?

skarang ni asal balik seremban je, mesti aku diserbu dgn pertanyaan,
"skarang dh buat ape dah?"

adoi... malasnya nak jawab soalan2 macam ni..
tapi bila difikir2 balik.. memang patut pun makcik2 ku risau
lagi tak sampai 7 bulan je dari tarikh
nampak macam panjang, tapi memandangkan kejauhan aku ni, payah sket nak buat persiapan dari jauh.. huhu...

ok ye, lets look to what i've been doing:

1. bunga pahar ( 30% siap, DIY sendiri je. . hehe)

idea dari sini

2. pakej kahwin - sanggar gemalai creation (ops, ni baru jumpa sekali je aritu, xsempat nak buat pape lagi)
3. pakej catering - mutiara services (baru nak set appointment, nampaknya encik tunang je lah yang pergi ye nanti)
4. pakej fotografi sanding+nikah - E.T Snap Photography (ni termasuk pakej dgn SGC)
4. bunga dulang (10% siap, yang ni pun DIY jugak)
idea dari sini

sebenarnye, macam xbanyak sgt yang nak kena fikir sebab aku n encik tunang amek pakej je. senang untuk yang spesis pemalas macam kami. hehe.

oh, ingat kad pun nak DIY je. mudah, simple, n yang penting JIMAT!
sebabnye, aku rasa kad kahwin ni nanti penting untuk orang nak tengok arah ke rumah pengantin.
xtaula kalau memang ada orang yang berhobikan 'mengumpul kad kahwin' kan?

ok lah, till then!