Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Sunday, August 7, 2011

bunga pahar tissue paper


assalamualaikumwarahmatullah..

take a look

nilah aktiviti aku n my sis sepanjang cuti 5hari sebelum balik ke Perlis aritu.
senang aje men DIY bunga ni, cuma kena gigih untuk tarik layer tu satu persatu, ye lah, materialnya tissue paper, so sangat lembut ok!
tapi lepas buat kali ke 4, 5, dah expert dah=)

tissue paper boleh didapati di IKEA dengan harga RM 11.90. for 50 pcs.
i piece of tissue paper boleh buat 2 kuntum bunga.

kalau ada budget yg lebih, boleh carik kat kedai bunga jugak, tissue paper yang jenis lain.
tapi susah gila kot nk jumpa jenis tu. haritu aku beli kat satu kedai bunga kat Senawang.
harga RM 2.00 sekeping! boleh buat 8bunga dengan sekeping tu.

bahan yang lain-lain tu pi carik kat kedai jual bunga ye=)

untuk tutorial bunga sila klik sini.

No comments: