Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Tuesday, April 28, 2009

my wishlist..

assalamualaikumwarahmatullah...

hmmpphh, only a paper left, then i'll be finishing my degree's courses!

count to this day, it's 3mths++ since the last time i'm staying at home>seremban

i miss home and every single particles in it.

i know my home is not as big as yours, or others, but its warm and cozy enough for me+my family+my kucing..thee hee=P and plus, our home filled with LOVE and LAUGH and the quantity is un-accountable!

ok. lets stop bragging about that.

i'm putting my wishlist here, so i hope i'll be able to cope on that. and if i wont, please someone do remind me, eh?

  1. i want to have an mp3 and new earphone since the old one gone fatiguely impaired.
  2. (if there will be cuti for us) i want to sit back on the kerusi malas puas2, watching the big-black-box of entertainment..(hehe, tv lah tu)
  3. do big saving for my own car(insyaAllah..)
  4. emphasize my skill on cooking! xlama lagi dah kena hidup sendiri, takkan nak pekena mamak and megi ayam jer setiap malam kan?
  5. getting real-handbag for real-working woman and that probably cost real-hole-in-the-pocket amounts=)
  6. a book, a month! ~learning process never ends, beb..
  7. do jogging. at least, thrice per week.
cukuplah sampai tujuh jer. banyak2 nanti takut tak terlarat nak get to the objectives kan?

ok all.. got to sambung my Final Yr Project. xsiap lagi beb!

* to omak,ayah, angah, azrul and adik yang membaca my blog, all i want to say is.. along sayang semua. doakan kejayaan along kat sini ye=)

Thursday, April 23, 2009

snippet ke?

assalamualaikumwarahmatullah...

  1. paper kedua berlalu dengan sungguh cemerlangnya(??).. whatever, it passed, and yayy!
  2. next paper will be on 27th (the confusing bridge engineering)..hope for better lah kan=P
  3. so, petang ini akan dicelebrate dengan berjogging sambil menyumbat telinga dengan lagu2an yang rancak, brisk walking and on, and on...nak swimming tak boleh pasal pool disini yang saangaatlah...(ok, cant say this, probably boleh kne ISA detention if i blurted that out..haha!)
  4. sangat tak sabar menanti cuti ye, kawan2... we've been planning to menjelajah malaysia=)
  5. nak pergi melaka, melawat ella
  6. ke kelantan melawat farin
  7. ke perlis melawat nadiah
  8. insyaAllah, harap2 semuanya jadi=)

hey u, higher authority, bila mahu bagi cuti??





Tuesday, April 21, 2009

this type of girl that.....*truthfully, unspeakable*


assalamualaikumwarahmatullah...


did you ever feel like slapping your own friend laju2, sampai berdarah2, pastu pijak2 die sampai die sedar yang die dah sakitkan hati kawan die ni banyak sangat??

i do.

she's a type of girl yang selaaaluuuu sangat2 buatkan diri sendiri rase bersalah all the way padahal benda tu sepatutnye not-the-matter!

if i could screw you to the wall and scream everything i keep on myself right now, i would undoubtedly do!



HISK!!! i hate you girl! you just ruin the lovely day through..!

Saturday, April 18, 2009

today's ain't a friendship day. it's everyday=)

assalamualaikumwarahmatullah....

i know i shouldn't be doing this but i did. forgive me, i'm a sinner=P

in the fact that i'll be sitting for the first paper, in less than 48hrs away from now, i'm not doing revision much..but viewing the gambar2 lama instead. gila.

Ella texted me while i'm gazing at every moments we used to have in our friendship life. she feel the same way, did she? (hopefully).

*erm... Ella, tabahlah kau disana.. Allah uji kita dengan ujian yang mampu untuk kita tanggung, untuk test keimanan dan kekuatan kita menempuh hidup ni. I miss u friend..*

I wish that she'll always be here, berkongsi cerita like we used to be. i want to tell her every sweet moments i have in life. how annoying some people might be. and how i am deeply in crush with someone near me..

but i know, i' m a big girl. big enough to handle my probs alone. but sometimes, i need someone who really understand myself, supporting my thoughts when its true, and sincerely correcting bad things i've done.

Semoga kita sama-sama berada di bawah rahmatNya...

Thursday, April 16, 2009

embed with luv, tailored with sincere, truly from me...

assalamualaikumwarahmatullah...

it's only a kiss away from the final-shiver... or precisely, i'm almost at the verge of student-worker life

*alamak, macam tak percaya jer*

so, lets rockin' to the swinging mood of finale!

*mari study, mari study*






specially-tailored for the upnm's readers,

*di kesempatan ini, saya mahu meminta maaf atas segala terketelanjuran kata(if any) or apa2 yang menyinggung perasaan sesiapa... especially from my classmates(SZW 2004)... marilah kita sama2 berjaya! (haha...sgt patriotik)

Wednesday, April 8, 2009

entry apa2 ntah.. tenkiu naddthan...

assalamualaikumwarahmatullah...


lihat2, ini makanan fevretku kalau menyinggah ke sogo=) tapi, harini, xpergi sogo pun dapat.. sebab, Naddthan yang blikan.. (siapa naddthan?itu rahsia aku n naddthan..hee)


nothing special to type on, itu pasallah sister's popiah ni pun boleh jadi inspirasi.. tapi, sedap woo... silalah try, pasti nak lagi..

sebenarnye, dari semalam, aku xmakan dengan betul. inilah aku, kalau xde kelas lah pada hari tersebut, makanya, aku duduk tercongok je lah dalam bilik ni xkeluar2~ so, bila xde kelas lah baru merasa makan nasik buatan sendiri. tapi, semalam ntah mood malas ape struck aku, langsung, nasik pun xmakan. dah la petang tuh, ber lap2 kolam tuh aku bantai swimming, pastu pergi brisk walk lah, konon nak release tension. lupe pulak malam semalam ade kelas.

haaa,, puas jugak dok menongkat mata dalam kelas malam semalam..huhu..

harini, laaaagi lah malas nak berbuat ape2. tapi, rajin sket lah, sbab sempat masak nasik and lauk kan. tetibe naddthan pulak bawak popiah sodap nih. rezeki aku harini..alhamdulillah~~ smoga kau pun murah rezeki jugak, naddthan=)

Friday, April 3, 2009

kenape........*i'm blue*

assalamualaikumwarahmatullah...

kalau sakit demam denggi berdarah sekalipun, time untuk recover tak lah selama sakit yang satu ni..
*sakit hati*

do u know how long it takes to fully recovered from this?

jadi,bila saya dah recover dari sakit tu, saya taknak lalui lagi perkara yang sama.
biar saya hidup tenang2 dalam dunia yang saya dah cipta sejak u keluar dari situ.
boleh?
dulu, masa saya hope for things to come, always, it never came. u never take the chance. letting it go, leaving me terkapai2 lalu hidup sorang2

nasib baik saya ada bunch of great frens. they truly are.

erk, kawan2, i sayang u all so muach2!

sekarang, saya dah keluar dari zon sedih tu, zon gelap tu, maknanya, saya nak hidup and keluar ke dunia yang penuh warna warni without u in it.

so, boleh bagi saya chance untuk lalui masa2 kegembiraan yang saya dah bazirkan dulu?

*terima kaseyyhhh..!*



sekarang, saya soo in love with great flats
..and..

someone with pretty eyes =)