Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Monday, March 30, 2009

best mate, great movie and...ke'kantoi'an mamat nih..

assalamualaikumwarahmatullah...

semasa entry ini ditype, perasaan bersalah sangat2 menghantui kerana tak hadir ke kelas encik suriyadi.....Huuu~maafkan saye cekgu... saye terlewat bangun..!


ok2, back to the entry... ahad lalu, iaitu semalam, kami telah menonton ini..



....confessions of a shopaholic..!


bersama-sama...
...capt ella,

and...

....capt zati..

they are part of the Charlie's Angels' clan yang sudah commission last year. lame taw, da xkuar tengok muvi macam ni. ngan ella ade lah juga skali skala, ktrg kuar.. erm, biaselah, baru masuk unit, must be very3 busy. ouh, this year 'll be my turn..doakanlah aku berjaya dengan cemerlangnya..insyaAllah.....

cerita ni memang best. walaupun dah lame tayang, still penuh jugak cinema tuh. plus, i love girl's story..hee..~

the best part is... ex telah terkantoi berdating bersame gf di depan mataku..! muehehe... konon ajak aku kuar lah minggu tu kan, cit!! nasib baik i dah xde hati mahu kuar ngan u, lah...

haduii... susah lah ini mamat. sudah ada gf pun, ade hati mahu curang2an lagii. ni, dah terang2 terkantoi depan aku, so, gdbye lah ye.. jgn berani2 lagi mahu ajak2an. nanti i report..! kehkehkeh..

lepas tengok muvi tu, jalan2 kejap sebab nak beli brg2 keperluan.. and adik aku sempat menge'pow' aku sebuah hiking bag. citt punye adik..! dah lah lagi mahal dari bag hiking aku tuh. xpe2, nanti ko dh bergaji, i tuntut taw..!muehehe...

papepun, thanx ella sudi membelanja tiket wayang kami pada hari itu.. the next time, it'll be my treat..!

=)

Sunday, March 29, 2009

SeMka '09


SEMKA '09 at Pendekar Hall, UPNM



assalamualaikumwarahmatullah..

ni akibat terlampau tido tadi lah ni, da x bole tdo da skarang..huu~

seminar's over.. oklah. went quite well.. cuma, biaselah, when it comes to academic's term, sure lah banyak yang khusyuk and tawaduk sekali....lena...

4 speakers talk about dam, airport, earthquake design and pavement maintenance. lotsa input, and we've gained new knowledge jugak. thanx for the speakers! mano nak dapek ilmu2 camni kalo dok2 saje kan??..

xdpt nak snap gmbar banyak2, because sudenly, battery exhausted awal sangat. rasenye dah fully charged, the day before.. maybe battery tu dah sampai optimum usage die kot=p



emcee= aku ler tu


Ir Tan Ah Chai- earthquake design


full-throttle concentration=p


aku lagii...

Friday, March 27, 2009

from moi with lurve...

cit!

assalamualaikumwarahmatullah..

patutlah dari last week xbole online langsung... rupenye sbb xbyr bill.citt!~

no big things happened lately. biase2 je...

tapi.... xhabes2 kne paku..!!!!!

huwaaaa....!

apekah salahku.....

esok SEMKA, ahad......


outing with my besfren!!!! besnye!
ini besfren saye, ella..ella...eh,ehh,ehhh...!


ini novel yang akn ditonton muvinye ahad ni..insyaAllah...

Sunday, March 22, 2009

mixed it up..!

assalamualaikumwarahmatullah...

the title's sound bit of fashionista's column kan?.. haha.. none of topic bout fashion will be in here. this is all about the mixed up thoughts growing in mind lately...

tengah bengang sangat2 dengan sorang minah ni. apsal la aku boleh tahan kawan ngan die....... geram betullah! asyik nak buat aku rase bersalah je. kadang2 rase penat sebab asyik dok fikir nak jaga hati dia, while i'm not any percent worthwhile! she can blurt out anything, tanpa rase bersalah or fikir hati orang pun. die boleh senang-senang tarik muka if anything we've done didnt satisfy her, tanpa fikir susahnye nak buat something tu.. hisk, aku pun taktaw nak cakap macamane ni. geramm..!! lagi satu, die, kalo dah dapat kawan, habes dilupenye aku ni kan..? padahal, kawan2 die tu, sume pernah dikutuknye, so no wonder lah kalo aku pun dah dikutuk same. sepatutnye, kawan tu dijaga, disimpan hal peribadinya, ni tidak! i dont even bloody care lah!

huh! apasal lah orang macam ni exist in my world..

oklah. nak kuar. teman sis pindah barang to her house... she'll start interning at hosp tawakal tomorrow.. gudluck sis..!

Wednesday, March 18, 2009

...gila lagi...lagi gila...


yang ni untuk rumetku...farin a.k.a mojeng..! hee~


kegilaan


yang ni untuk anak sepupuku...najiha=)

Tuesday, March 17, 2009

testing [paint.net]


my first trial on editing photos using this free software... Paint.Net...
ok x??

nury vittachi, saya suka artikel u lah!

assalamualaikumwarahmatullah...

dah tengah-tengah malam ni, tiba-tiba je teringat satu artikel hasil type-an nury vittachi yang aku baca dari paper free yang dihantar tiap-tiap pagi kat upnm ni. tak ingat lah, tajuk ape, tapi kandungan die, 'people are getting nonsense...'

dia amek contoh 'world record' yang ntah manusia mana ntah, buat, pasal tengok tv non-stop selama 3hari tu. ape bende...lah! record kuku paling panjang lah,(euuw!!) record itulah, inilah, ntah hape2! macamlah takde lagi isu hebat yang boleh dibuat record kan...

kalau sekarang ni pulak, benda yang paling nampak mengarut ialah isu ppsmi ni. what's the point hah? elok ape, guna english untuk sains and maths? lagipun, i'm 90%-ly sure, cikgu dalam kelas still maintain using dwibahasa time mengajar and rasenye, paper utk exam pun dwibahasa kan?(correct me if i'm wrong).

lagipun, orang malaysia ni tak rajin lah nak tulis buku sains and maths dalam bm. padahal, sumber-sumber mostly dalam english. masuk univ pun, guna english. istilah sume dalam english. bukanlah menolak bahasa melayu, tapi, english kan bahasa global. kalaulah pergi overseas, buat conference ke, bentang paper ke, kalau boleh cakap bahasa melayu, boleh present dalam bahasa melayu, memang takde hal lah, nak guna english and maths dalam bm pun...

tak payah lah nak bertekak isu bahasa. ape kate diorang bertekak isu nak memantapkan lagi kegeniusan golongan-golongan muda kat Malaysia ni dalam sains dan maths. itu lebih relevan untuk didebatkan.

ni sume propaganda jer. propaganda sesetengah pihak yang nk melemahkan lagi ikatan antara rakyat malaysia. bila bangsa dah lemah, senang lah kaduk nak naik junjung.

sekian........

Friday, March 13, 2009

1st class facilities, 3rd class mentality.

assalamualaikumwarahmatullah...


this is my 'board-of-fame'

see, how clear the board is? only a piece of A4 paper stuck on it, containing the tentatives on execution of my psm/fyp. it's the only thing that mattered meticulously for me. so, sogokkan lah minda ni dengan apa-apa perkataan or nasihat, or information on acts, laws, judgement...that doesnt mattered to me this much tau!





call me selfish.





bukan ape, buatlah sebanyak mana pun perjumpaan, perhimpunan, mesyuarat.. yang bertujuan konon2nye untuk 'mendengar suara' dan 'masalah' kami, semuanya berakhir dengan tangan kosong. yang masih diutarakan ialah cerita-cerita zaman 'dulu'. hulunya pemikiran... takde ape2 yang mampu diselesaikan. we still walk out the door with our probs and u with your ego.

haha. cukuplah. xbes type masalah2 dalaman yang kronik ni. petang ni, nk p uitm. ade open squash. harap2 pulang nanti bukanlah dengan tangan kosong, sebagaimana kami keluar dari mess tengahari td=)

Wednesday, March 11, 2009

Pangkor's camping bash=)

assalamualaikumwarahmatullah...

hurm, back to upnm, again. what else on earth do i have to regret than coming back after having some greatest time being in Pangkor??

hee~ xla teruk sgt upnm ni, nk kate cmtu kn... but seriously, i'm having my great time back then..

ckp banyak pun xgune, so, i'll use pictures, as they always say....a picture worth a million words kan, but for me, it's even more=)


wt lt col Ir Dr Norazman and his wife and my ladies' juniors....


jogging in lovely morning......ouh, how rhythmic..


lepas jog


geng kacamata..hee~


tough man having tough time. the result?..2nd place. ok-lah tu!


volley2 of the valley..hehe...yg ni 1st place yer...congrats guys!


karaoke. geng rock kapak sume ni..
(thanx apiu for dedicating the Rozana song..that was sooo..sweet..)


...swinging in the shade...
(wt my junior, nabila)


jalan2 shopping2 at lumut waterfront


bye~ kami mahu pulang!

Tuesday, March 10, 2009

hurm...knape perasaan camni eh? adekah................


i think i'm....hurm.....erm.....

hee~

xde ape lah!

nnti cte lain=)

Friday, March 6, 2009

blogspot's criminal.

assalamualaikumwarahmatullah...

blogspot telah diharamkan dari laluan internet upnm. (fuuhh...nasib baik aku gne broadband)

why? izzit because 'the higher authorities' felt threatened with words? kalau xde angin, masakan pokok akan bergoyang. if there's no arousing matter, there'll be no story at all. orang gila psychotic jer yang nk made up cerita2 besar ni..

hidup di negara demokrasi-kah kite? NO. kebebasan suara adalah mandatory criminal.

this is my blog, this is my story, this is my territory to speak myself up. if they find it way too provoking, go away. never step in mine.

sudah. petang ni i'll be joining the team to PICC for the debating thing. tomorrow, to Pangkor for the civil engineering annual camping. escaping the chaotic mess. getaway to freed. gdbye ppl..!

=)

Thursday, March 5, 2009

i could be brown...i could be blue...i could be violet sky...!

assalamualaikumwarahmatullah...

hurm..it seems like evrything went smooth. mak sounds ok n cheers like she always did. ayah? always the patient one. calm...tenang....that's my daddyCool=)


ini mak, lambang kekuatan saye


ini daddyCool saye

after few hours of the sad chapter, ayah called.

"kaklong...(ish, aku paling suke ayah aku panggil cmni..huhu..) waktu ni mungkin waktu genting sikit dlm family kite. ayah harap kaklong sabar... air dicincang takkan putus.."

see? how cool my ayah is?... walau teruk cmne sedare mak tu bwt mcm tu, ayah tetap positif. ikutkan marah aku ni, sampai bile2 pn aku takkan maafkan org2 tu.

*3rd march, my 23rd birthday. thanx frens for all those warm wishes. masih segar lagi dlm ingatan ni=)

tentatively, this week is the Pangkor week. another weekend passed without seeing my parents, my family, my loved ones... ayah banyak kali call, asking if i really want to join the program, instead of celebrating the birthday with family kt seremban.

ayah, kalau boleh, hari2 pn along nk dok rumah...seeing ayah n mak's face...

i cant escape the thing. susah. hanya yang faham akan faham. (ehh, ape aku ckp ni?)

i'm hoping for miracles... a miracle, which, student2 UPNM diberi cuti untuk tengok muka mak ayah kt kampung. please, officers... please......sudah almost 2bulan kami xbalik kampung. waktu study pn xdpt balik, masuk unit nnti pn laagi la xdpt balik.

bole bg kami chance? kami merayu...

Monday, March 2, 2009

i love you, mak, ayah.....

from the day i'm in her womb,i know that i'm carried by this lovely, yet superstrong independent mommy. mak aku, orang yang sgt susah untuk tengok die sdih. ape lagi kalau nk tgk die menangis.

tapi... tadi she called. mak menangis lame dlm telefon...which i cant stand anything in the world. hearing she cried adalah satu yang aku langsung tak boleh dengar sbb aku taw, sumting really bad must've happened.

it is. makcik aku, which is kakak mak aku, yang selame ni kitorang xpernah fail untuk tolong, dah lupa diri. to be precise, anak2 die, which is sepupu2 aku, bersikap sgt kurang ajar ngn mak n adik beradik mak yang lain. sungguh xsedar diri diorang ni. diorang ingat diorang tu sape? slame ni hidup orang tolong, bila dah berduit sket, dipijaknye orang2 lain? MasyaAllah...aku harap none of those akan jadi pada diri sendiri n adik2 aku yg lain. Nauzubillahiminzalik!

mak sedih sgt. sedih sbb pertlongan yang dibagi, dibalas dengan sangat buruk. si s**l tu siap call ayah aku, ugut untuk tampar mak ngan adik aku. ayah aku siap basah kuyup berhujan semalam, sbb nk tolong setelkan, kemas rumah diorg lepas kenduri semalam.

ntah syaitan ape yang merasuk anak2 die ni untuk bersikap macamtu.

slame ni, adik aku yang tukang report kt aku, bila sepupu2 aku ni buat perangai. mak ayah xpernah bgtaw. xpernah sikit pn sentuh hal tu, sbb diorang takut aku risau kt sini. tapi kalini, mak dah habes tahan sabar, sgalenye terluah waktu die call tadi. aku sedih. kalaula aku boleh balik, skarang ni jugak aku sanggup balik. aku nak peluk mak. aku nak dok seblah mak, mendengar segalanye.. aku nak ease segala gusar yang terpahat. nasib baik ade ayah yang sangat sabar n sangat supportive..i hope gusar mak akan hilang cepat2.

biarla mak, kite tak rugi pape dengan hilang family diorang yang satu tu. lagi ramai adik bradik mak yang lain. cuma aku taw, mak sedih sbb kakak die adalah yang paling rapat ngan mak. rapat sgt sampai die sanggup buat macamni. sabarla mak........along doa supaya family kite strong n xberpecah belah macam diorang. Allah itu sentiasa ada bersama2 dengan orang yang slalu bersama-Nya...

aku takut kalau ayah takde kat rumah, diorang ni akan buat pape kt family aku. i text mom, telling her utk jage diri... nasib baik adik lelaki aku,azrul, de kt rumah. die text aku balik...

"jgn risau...slagi hero ade, mamy will b safe..aku sayang mak jugak=)"

cett, adik aku ni. hero lah sgt. nasib baik ko ade, azrul.....

along sayang sume..mak, ayah, angah, azrul, shera....huu...