Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Monday, March 2, 2009

i love you, mak, ayah.....

from the day i'm in her womb,i know that i'm carried by this lovely, yet superstrong independent mommy. mak aku, orang yang sgt susah untuk tengok die sdih. ape lagi kalau nk tgk die menangis.

tapi... tadi she called. mak menangis lame dlm telefon...which i cant stand anything in the world. hearing she cried adalah satu yang aku langsung tak boleh dengar sbb aku taw, sumting really bad must've happened.

it is. makcik aku, which is kakak mak aku, yang selame ni kitorang xpernah fail untuk tolong, dah lupa diri. to be precise, anak2 die, which is sepupu2 aku, bersikap sgt kurang ajar ngn mak n adik beradik mak yang lain. sungguh xsedar diri diorang ni. diorang ingat diorang tu sape? slame ni hidup orang tolong, bila dah berduit sket, dipijaknye orang2 lain? MasyaAllah...aku harap none of those akan jadi pada diri sendiri n adik2 aku yg lain. Nauzubillahiminzalik!

mak sedih sgt. sedih sbb pertlongan yang dibagi, dibalas dengan sangat buruk. si s**l tu siap call ayah aku, ugut untuk tampar mak ngan adik aku. ayah aku siap basah kuyup berhujan semalam, sbb nk tolong setelkan, kemas rumah diorg lepas kenduri semalam.

ntah syaitan ape yang merasuk anak2 die ni untuk bersikap macamtu.

slame ni, adik aku yang tukang report kt aku, bila sepupu2 aku ni buat perangai. mak ayah xpernah bgtaw. xpernah sikit pn sentuh hal tu, sbb diorang takut aku risau kt sini. tapi kalini, mak dah habes tahan sabar, sgalenye terluah waktu die call tadi. aku sedih. kalaula aku boleh balik, skarang ni jugak aku sanggup balik. aku nak peluk mak. aku nak dok seblah mak, mendengar segalanye.. aku nak ease segala gusar yang terpahat. nasib baik ade ayah yang sangat sabar n sangat supportive..i hope gusar mak akan hilang cepat2.

biarla mak, kite tak rugi pape dengan hilang family diorang yang satu tu. lagi ramai adik bradik mak yang lain. cuma aku taw, mak sedih sbb kakak die adalah yang paling rapat ngan mak. rapat sgt sampai die sanggup buat macamni. sabarla mak........along doa supaya family kite strong n xberpecah belah macam diorang. Allah itu sentiasa ada bersama2 dengan orang yang slalu bersama-Nya...

aku takut kalau ayah takde kat rumah, diorang ni akan buat pape kt family aku. i text mom, telling her utk jage diri... nasib baik adik lelaki aku,azrul, de kt rumah. die text aku balik...

"jgn risau...slagi hero ade, mamy will b safe..aku sayang mak jugak=)"

cett, adik aku ni. hero lah sgt. nasib baik ko ade, azrul.....

along sayang sume..mak, ayah, angah, azrul, shera....huu...

4 comments:

syafiq said...

ada sorang lagi ko tertinggal nk sayanng...hehe

ruzana ahmad said...

nk letak name ko ke sapiq? letaklaaa...letaklaaa....haha

MaDihays{Ida} said...

alo, derang tu sape nak marah2 mak awk? perdana menteri? adun? speaker? DO?
main tampar2 plak? ingat derang je bley tampar? awk ade kaki tau?
hehehe, ade la plak akk kasi panass lagi..
sabar dik, sabar..
pasti ade pembalasan satu hari nanti, Allah main cash dik, Dia xde nak pkai kredit2 nie.. hehehe

ruzana ahmad said...

itula kak....sdap2 mulut, kaki, tgn dorg je kn..?

nsb baik sy ni cool..heheh..

hurm..tgk la nti kak.. sampai mane dorg boleh buang family sndri kn?..