Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Sunday, June 28, 2009

dia dan ego tinggi melangit. saya memang benci dia. sila tak payah nk baik2 kan saya dengan dia.

assalamualaikumwarahmatullah..

laptop ni baru jer tukar hard disk, maka performance die sangatlah mengagumkan..maka telah tertengoklah gambar2 lama waktu dulu2 tu..

macam2 gambar. yang paling banyak, gambar aku dengan 'si dia' tu..

haisy... ape lah... aku rase evrything starts from the simplest thing tapi nampak macam dah jadi sangat besar.

if i did start this rage, aku minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki. tapi, kalau tak, wallahualam..

waktu aku ajak ko makan dulu, aku rase aku dah letak ego aku kat tapak kaki. tapi ko?? dengan selamba buat muka muncung ko, blah tanpa cakap sepatah haram pun.

kawan2 yang ade time tu pulak yang terkilan lebih. time tu aku rase tak kisah sebab entah, dah terbiasa dengan perangai ko ni kot.

lantak ko lah.... kalau ko ingat aku akan go and talk to you, aku rase tak kot. nanti kot jadi perkara yang sama for the 2nd time.

and let me clarify something. if u think u can pegaruh sume orang untuk buat gang ngan ko, and let me live alone.. buatlah.... i didnt do anything but mereka yang ko rase bole buat gang tu datang and tell me about it. aku xmintak, and aku takde nak pengaruh sesape pun. setiap orang have the right to choose anything for their life kan??

ko berkawan dengan orang on purpose, girl. tu memang aku taw sangat. banyak cerita dah.. and now they ask me back, "macamane lah ko boleh tahan dengan die tu?"...well,aku pun tataw macamane aku leh tahan ngan ko..

tapi skarang, aku tak rase aku sanggup tahan lagi. kalau ko nak bercerita apepun, dengan siape pun, go on.. go on and live with that. i feel all the happiness skarang accept bile terapakse masuk ke bilik sendiri dengan hati yang tak best.,

and now, satu perkara jer yang ak tunggu.. bile ko nak blah pergi lumut?? silalah blah dengan cepat..silalah....

if i could flip a thing, aku nak pergi ke masa yang aku decide to put you in that room. i shouldnt do that. biggest mistake.

Saturday, June 27, 2009

surprise...!

assalamualaikumwarahmatullah...

at home...!
...quite a shocking 'present' for us, this weekend is a gift for being a good upnm's student...thanx higher authorities!

sehari sebelum tu, me+some of my great girlfriends makan durian ngan cempedak bersama2 dato' komandan, semuanya sebab aku+zaima dok terjengah2 kat maintenance room tu, sebab suspecting something 'smelly' from the room...ropa2nya officers ngan dato' komandan tgh makan durian..hehe...rezeki kami sungguh muraaahhh skali...alhamdulillah....ingatkan dato' panggil nak suruh swimming kat atas jalan tu..hee~

hurm...plan malam ni, ingat nak tgk transformers with my family...midnite...tapi taktawlah, kat sini midnight lah yang plg lakunya....

hurm...kontang idea lah...tataw nak tulis pape lagi.. nanti2 kot dah ade idea baru type lg ye...

daa!~

Tuesday, June 23, 2009

lamanya....

assalamualaikumwarahmatullah peeps..!

almost a struggling-tiring-dying month kan? haha...xlah teruk sangat pun. tapii, believe me, its a quite tough training in here. my final training before being commissioning january next year, insyaAllah...

the task is to prepare myself+my comrades to be a good young officer...ermm, best young officer, perhaps.. so xleh lah banyak merungut. maybe what holds ahead is much worst than what we've been experiencing right now,kan?

yang xbesnye, xleh lah nak keluar suka hati pergi kenduri ke, ape ke, sebab we're in full detention skarang. so, my civilian peeps, maaf dipinta banyak2 sekiranya xdapat memenuhi undangan kalian. maybe later, dah freed from here, baru kita dapat keluar same,ok?

hurm....ape lagi ye? ooo....happy father's day to my daddycool.... you are just the best man happen to me, ayah....and gazillionth thanx for the supports for these 23years path..

to my charlie's angels...*frens, dalam 5tahun kita disini, finally we made it! charlie dapat 1st place dalam merentas halangan, and the most significant thing is, i'm in! hee...together with our junior, ayu.. hmpph...bangga nih..hee*

ok...get back to business...nanti kalau ade masa terluang macam skarang ni bolehlah update lagi...chiow!