Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Wednesday, January 28, 2009

ouh,,rinduu..

kat luar,hujan sgt lebat.
rindu sgt.
thou cuti aritu 4 hari jer(cuti sem yg terpendek spjg aku dok sini), tp aku rse sgt berquality
most of the time wt my kesayangan........

kesayangan??

mak, ayah, angah, azrul, shera, n najiha
aku mmg anak omak.lantakla org nk kate aku manja pn...memang.

cuti sem kalini, bercuti ke tempat yg dekat2 jer. tgh gawat ni kan, xbaik membazir. maka, bercutilah kami sefamily ke melaka n ulu bendul jer..bercuti ke tuh?

ouh, suda pandai pose2 ye, kamuu?..


pegi mlake, wajib singgah kuala sg baru. seafud yg bes!



dok umah, keje aku melayan si najiha ni laa. bawak die p taman,,bawak die p shoping,,melayan die berborak. nsb baik die ni jenis independent sket. soft, yet strong. jatuh xnangis punye. nk tdo pn senang. xde buai2 laju2 ni... bagi jer kain bucuk die tu, confirm xsmpai 5minit, die da lena..

skarang? xpyh tanye la aku dok wat ape. malas aku nk kabarkan...

Wednesday, January 21, 2009

pitam gue.

engineer at work.

assalamualaikum..

ptg td aku de site visit.(as I've mentioned in the last post). whoa...cuaca teramatla panas. walaupn ke2-2 site yg dilawat hanyalah dlm UPNM, tp maybe sbb panas and keadaan site yg berhabukmembuatkn aku tetibe terpitam dlm perjalanan balik... actually, aku xamek pape meal pn lg, plus, the nite before, dinner aku hanyalah roti canai, pasalnye, cafe tu full loaded with cadets from KTD. (haa,tgk2, korg dtg cni, smpi xcukup mknn kt cafe tu taw..!)


SZW hunks.50 sen satu..haha~



mixer truck kaler pink.only at UPNM.

dlm perjalanan balik lg, aku da rse len mcm. mata ni da xnmpk da muke classmate aku yg berjln blk same2.. smpi jer blk, trus collapse. haa, pastu, ble da naik ke kpale sakitnye, mulela terase nk throw up. akhirnye, termuntah la aku...tp yg kuar jz air2 yg aku minum,psl xde mknn pn yg nk dikuarkn dr perut aku.

aku gagahkan jgk diri ni pegi ke cafe..psl aku da janji ngn kawan.. dgn xmembuang masa, terus aku mkn xpndg kiri kanan da...rase mcm xckp plak nasik yg aku mkn ni..

balik jer bilik, aku pn masak bubur plak...haha...gilela... lepas termuntah2, terus jer selera menggila..xpe2, nk qada' blk meal2 yg aku xamek before...

padan muka aku. sape suro xmkn?da la tekanan darah aku ni rendah. asal nk derma drh jer, mst nurse kate tekanan drh aku rendah. tp,aku layak plak nk menderma.. pastu, lepas menderma tu jgn kate ler... balik bilik harus aku terpengsan lame...

haa...tu jer la cte arini. alhamdulillah, aku da sehat p skg. da la esok aku da janji ngn lecturer aku nk p mardi ngn die, bwt testing kenaf...

ok.da 0100H.gtg.

...wassalam...

Tuesday, January 20, 2009

my day. my way.

lazy bum.

that's best describing my very own position at this moment.

da la bangun sgt lewat...mentang2 pagi ni jadual kosong...

nothing much to tell u,ppl.. i'm jz having my ordinary days~

kejap2 singgah facebook, kejap2 singgah frenster, kejap2 singgah portal 2004..

kejap2 men game(nyehnyehnyeh..)

all in the nick of time. x update pn. malas.

ok. petang ni ade site visit. for the reinforced concrete class.

nk bersiap. ciow!

Tuesday, January 13, 2009

pheww~

jam notebook ku menunjukkan 1935H

azan da ><10 minit yg lepas , berkumandang

penat sgt, dan kepale yg sgt berserabut

penat?? sbb bru lepas kne punish. penat wooo....

kepale berserabut?? sbb esk rabu. psm day. masih blm stadi ape yg harus dilontarkan kpd Ir alias esok.

kepale berserabut lg?? memikirkn mcmne nk laundry bj yg teramat2 kotor setelah dipunish sbentar td.

kepale berserabut lg dan lg?? memikirkn nak p makan mcmne ni, badan da penat ya amat. tapi harini memang xamek pape meal lg.

haiyy....

macamane ni?

kalo gini laa, xsampai sebulan, mau bdn kurus kering umpama paismawan.(erkk,sori pais, ko je cth terbaek yg aku fkrkn skg..)

Friday, January 9, 2009

tagged by, kak syida=)

Link to your tagger and post these rules on your blog:

Share 7 facts about yourself on your blog, some random some weird.

Tag 7 people at the end of your post.

Leave your names as well as links on their blogs let them know that they’re tagged by leaving a comment on their blog..

1. sakit perut,coffee
coffee adalah perkara wajib every morn. mslhnye, perut sy terus memulas lepas minum..even bau coffee pn leh bwt perut tetibe jd sakit. tapi, wktu pagi je laa..faham2 la kn?hee..


2. gelabah,cuak
bile disuruh bwt something, training ke, presntation ke, ape ke, slalunye adrenaline sy ni memuncak2, uncontrolable...tp, slalunye, bende yg bwt sy plg glabah ialah bende yg sy bole bwt dengan suksesnye..so, kwn2 sy da xkesah tgk sy glabah sgt, nnt derg kate, "ala, ko glabah2 xtentu hala pn, bole bwt jgk.." ...nk bwt cmne, sy punyai adrenaline yg sgt sensitif...

3. fear
sy geli sgt3 dgn CICAAAK! haiye....kalo nmpk kt ceiling tu ok lg,, tp kalo die da smpi kt dinding...haa,mmg sy jerit r lari. cmne tu? da la si cicak ni pn antara item wajib setiap rumah.... sy nk bwt rumah kalis cicak lah!

4. silent mode
sy seorg yg riang gumbira. tp xla 24/7 cmtu kn? disebalik keriang-gumbiraan ni, sy punyai satu silent zone. when the zone struck, sy mmg takmo berkate pape, mahupun org berkate pape ngan sy. kalaupun org tu degil gak nk borak time sy tgh senyap tuh, sy dengar je la,pastu sy senyum... maybe sbb da byk bercakap, so time tu nk recharge kot.haha~

5. bati??
haa, knape bati?? sbnrnye, tu adelah panggilan manja sy kepada...ROTI... hee..besela, zaman kecik2 dlu pronunciation kureng sket.. sy sgt suke mkn roti. dari kecik, smpila da besau ni.. mengikut cte mak dan ayah sy, sy bole terbangun pagi2, kejut mak sbb nk bati. my fevret time tu? roti gardenia kosong cicah air kosong.... tp, da besar ni, taste pun haruslah berubah. sy ske croissant. especially, croissant kt dunkin donut yg dibuat sanwich tu...hooo...cannot resist woo...

6. mengantuk&baris
sbnrnye, da tataw pe nk letak. pagi2 ni masih blur... ok2,cmni.. sy ni jenis bole arr kalo dok dalam parade lame2...insyaAllah, xpengsan... tapiii, ble parade tu da exceed smpi stengah jam, sy da mule menguap...mata ngantuk gila... xkesahla parade tu tgh panas ke, redup ke, sy mmg ngantuk...cmne sy nk commission nti ni??huhu..

7. garang?...
kalo dulu, waktu zaman sy tak dok asrama maybe lah sy bole dikategorikan dlm jenis ni. tp, ble da dok asrama... sy lah kakak yg plg xgarang! malah, sy rase sangat3 bersalah kalo sy marahkan adik2 sy, time sy nk balik ke asrama balik.. even dgn kawan2 or budak2 kelas sy yg sumenye kaum adam tu pn. kalo nmpk sy marah derg ke,, sbnrnye, xmarah pn... cuma knela tunjuk keras, nnti derg buli sy...

Thursday, January 1, 2009

midnight blues...


assalamualaikum!

haha..bacela salam aku style ketua kampung bagi salam ble masuk mesyuarat.. bukan hape, pkl 9pm td aku de mesyuarat, tu yg terbawak2 pe'el mesyuarat dlm blog ni..papela..

apsal la aku xtdo lg ni? da pkl 1am lebih, tp xngantuk lg.. jetlagged. perghh...padahal dr rumah ke upnm ni naik komuter je pn. rindu rrumah. baru brape jam dok upnm ni da terase homesick..

aritu cuti aku p cameron. selepas 13 tahun xbalik sane, last2 mak aku tetibe teringin nk p sane. kebetulan, sume tgh bercuti, so kitorg pn plan la bemalam dsane semalam dua.. pekan brinchang tu len giler! dlu pekan tu senyap sunyi tak ramai org.. tabika aku, tabika abim brinchang tu pn da ditutupi pembangunan...masjid tu pn da mcm semut kecik d lautan gula..(haha, puitis2..). bes la jgk. yg xbesnye, da x sesejuk dlu.. kalo dlu,ble da masuk waktu maghrib, kalo berdiri kt lur rumah, sure kt mulut kuar kepul2 asap. terase la mc dok overseas... la ni da xmcm tu daa... sejuk die pn bese2 jer...

ktrg bertolak dr rumah dlm pkl 1 pm camtu.. knape pkl 1? sbb mak ayah p kenduri kawan derg dlu, pastu kalo da kuar rumah time tu leh r jamak qasar kn...hee... ske mengular..semayang pn nk shortcut2..hee... ayah aku nye pecutla,, kecut perut aku.. sampai awal gk. pkl 5 da sampai brinchang. hotel sume penuh, ye rr, dtg time krismas, sure penuh.. las2 dpt jgk la blk hotel yg sgt besar... muat utk 8org. pdhal ktrg ber enam jer.. tak kesahla..asalkan ade tempat nk bermalam kn..

malam tu ktrg jalan kaki je merayau kt pekan brinchang. pekan tu kecik je.. so, sempat la masuk kedai2 sourvenir yg de... pastu balik layan cte kt tv smbil minum2 kopi panas...

esok tu pagi2 lg ayah aku kuar jog. ayah aku neh, pegi la mane2 pn, die xlepas peluang jogging nye... psl tu die sehat je kot...bd pn smart lg..buncit sket tu besela kan..hehe(puji bapak sendri, xpe kan?) pastu ktrg kuar. kalini berkereta sbb nk daki gunung brinchang. nk pegi tea plantation, nk pegi puncak gunug. haa, kt puncak gunung ni baru blk nampak asap kuar kepul2 dari mulut...

pastu trn, shoping sayur2, buah2, strawberi n sgale bagai lagi, n trus balik seremban... sempat lg menyinggah rawang, kampungku terchentaa... nk tgk baby boy baru, anak sepupu aku...

balik je, sume kepenatan...esok tuh, aku p klang plk, kawan aku nye engagement,, congrats dear! nk sebut name xleh, sbb die mahu merahsiakan dr yg len... smoge korg smpila ke gerbang perkhwinan n kekal selamanya...insyaAllah....

ok, da pkl 1.30 am... gtg. nite2!~