Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Thursday, January 1, 2009

midnight blues...


assalamualaikum!

haha..bacela salam aku style ketua kampung bagi salam ble masuk mesyuarat.. bukan hape, pkl 9pm td aku de mesyuarat, tu yg terbawak2 pe'el mesyuarat dlm blog ni..papela..

apsal la aku xtdo lg ni? da pkl 1am lebih, tp xngantuk lg.. jetlagged. perghh...padahal dr rumah ke upnm ni naik komuter je pn. rindu rrumah. baru brape jam dok upnm ni da terase homesick..

aritu cuti aku p cameron. selepas 13 tahun xbalik sane, last2 mak aku tetibe teringin nk p sane. kebetulan, sume tgh bercuti, so kitorg pn plan la bemalam dsane semalam dua.. pekan brinchang tu len giler! dlu pekan tu senyap sunyi tak ramai org.. tabika aku, tabika abim brinchang tu pn da ditutupi pembangunan...masjid tu pn da mcm semut kecik d lautan gula..(haha, puitis2..). bes la jgk. yg xbesnye, da x sesejuk dlu.. kalo dlu,ble da masuk waktu maghrib, kalo berdiri kt lur rumah, sure kt mulut kuar kepul2 asap. terase la mc dok overseas... la ni da xmcm tu daa... sejuk die pn bese2 jer...

ktrg bertolak dr rumah dlm pkl 1 pm camtu.. knape pkl 1? sbb mak ayah p kenduri kawan derg dlu, pastu kalo da kuar rumah time tu leh r jamak qasar kn...hee... ske mengular..semayang pn nk shortcut2..hee... ayah aku nye pecutla,, kecut perut aku.. sampai awal gk. pkl 5 da sampai brinchang. hotel sume penuh, ye rr, dtg time krismas, sure penuh.. las2 dpt jgk la blk hotel yg sgt besar... muat utk 8org. pdhal ktrg ber enam jer.. tak kesahla..asalkan ade tempat nk bermalam kn..

malam tu ktrg jalan kaki je merayau kt pekan brinchang. pekan tu kecik je.. so, sempat la masuk kedai2 sourvenir yg de... pastu balik layan cte kt tv smbil minum2 kopi panas...

esok tu pagi2 lg ayah aku kuar jog. ayah aku neh, pegi la mane2 pn, die xlepas peluang jogging nye... psl tu die sehat je kot...bd pn smart lg..buncit sket tu besela kan..hehe(puji bapak sendri, xpe kan?) pastu ktrg kuar. kalini berkereta sbb nk daki gunung brinchang. nk pegi tea plantation, nk pegi puncak gunug. haa, kt puncak gunung ni baru blk nampak asap kuar kepul2 dari mulut...

pastu trn, shoping sayur2, buah2, strawberi n sgale bagai lagi, n trus balik seremban... sempat lg menyinggah rawang, kampungku terchentaa... nk tgk baby boy baru, anak sepupu aku...

balik je, sume kepenatan...esok tuh, aku p klang plk, kawan aku nye engagement,, congrats dear! nk sebut name xleh, sbb die mahu merahsiakan dr yg len... smoge korg smpila ke gerbang perkhwinan n kekal selamanya...insyaAllah....

ok, da pkl 1.30 am... gtg. nite2!~

3 comments:

MaDihays said...

ruzana, dah upnm da cuti penggal eh? xdek pun org jogg pagi2 la nie..

Kapt Ir said...

eh..tak tau lak aku ko ade blog sendiri eh? add la aku dlm blog list

http://www.mohdzulhelmi.com

MaDihays{Ida} said...

adik kne tag lagi! view blog akk utk rules dia