Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Monday, September 26, 2011

rindu

mr fiance n me (love you always, dear..)

hantaran


assalamualaikumwarahmatullah

ni contoh hantaran yang akan dibuat. cuma ni edisi atas karpet je, pinggannye blum dicari lagi..heheh..

senang je.

bunga tu pakai tissue paper n the pink one pakai EVA mat. cara buat? blasah saja..hehe

n alas pinggan, haruslah doilies kan? =P




corsages


assalamualaikumwarahmatullah..

since ahad yang lepas xde buat pape kat bilik, so telah datang satu idea untuk ....menDIY lagi!

kalini, korsaj untuk my family.
using doilies! and ribbons lah kan..

ni gambar yang dah siap. cuma blum tampal pearl beads kat ribbons je..

gambar phone jek


...oh i'm in love with 'em...

=)


Thursday, September 8, 2011

kad


assalamualaikumwarahmatullah. . .

hurm. a kad kahwin is important for:

  1. tarikh majlis
  2. tempat majlis berlangsung
  3. direction to the bride's house
so, my pick: simplicity. beauty is a bonus!



in love with this one . source

DIY saja, mungkin?

Wednesday, September 7, 2011

hantaran dan pinggan?


Assalamualaikumwarahmatullah. . .

Still in the mood for raya. kat opis pasang lagu raya,kat bilik psg lagu raya, dalam keta, ade lagi lagu raya... wee~! i like!

raya tahun ni alhamdulillah, semuanya lancar. xpasal2 aku jadi expert bidang masak memasak ni. seronok sgt dapat masak macam2!


balik je opis, kerja menimbun lah jugak. disebabkan post yang baru disandang, xle la nak main2 lagi. kena kerja rajin2 baru berkat gaji


ok. majlis lagi 5 bulan. wooowww!


semalam jalan2 kat arau. ada sebuah kedai ni, Lily Kitchenware. best gila. banyak gila koleksi pinggan mangkuk murah2. . maka terbit idea utk buat hantaran guna plate je.


ordinary, multipurpose plate. . . and murah!


cantik, tp a bit costly




yang ni simple dan paling penting, tissue flower! maybe pinggan tu alas dengan doily paper to soften the look?