Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Friday, May 29, 2009

tag dari azma=)

[1] - 5 Names I go by:

  1. kaklong - ni family2 panggil, kalau ade 2 kaklong(esp time raya) akan dipanggil kalong zana
  2. nana - haha, gedikss okk...tapi ni panggilan jiran2 lama time dok cameron dulu. kecik2 lagi waktu tu, tak boleh bantah=P
  3. ruzzy - kahkahkah...ni gara2 cikgu maths kat skolah puteri lah ni...
  4. ru-Z - gelaran kat mrsm dulu. diorang kata nama aku panjang. ru-za-na. panjang ker?
  5. rojan - ni classmates aku kat atma ni yang bagi... papolah jangg, asalkan aku bahagia=)

[2] - 5 Jobs I have had in my life:

  1. penjaga kedai - haa, dulu makayah ade kedai runcit kecik. kat cameron dulu lah...bes woo, boleh amek pensel kaler free kalau hilang=P
  2. jaga kaunter carwash - abes spm dulu teringin nak keje. last2 carwash spupu aku ni jgk. sehari jer. tak bes=(
  3. ni, keje skang ni, jadi half-time surirumah.. mengemas rumah tak habes2..ade je kejenye..
  4. student-cum-cadet... insyaAllah, hujung tahun ni abeslah...

[3] - 5 Places I have lived before

  1. hospital seremban - the very first place setlah keluar kedunia ni..heheh
  2. cameron - sebaik abes mak berpantang..pulang kembali ke sinun..
  3. kuala kubu bahru - hurm, tak hengat lah time dok sini, sbb lepas tu pindah cameron balik..beselah, bapakku asykar, slalu pindah randah
  4. melakau,uppss, melaka... skejap jugak, setahun lebih jer..
  5. seremban best..heheh.. setelah ayah pencen, ni lah tempat kitorang menetap..

[4] - 5 TV Shows that I watch currently

  1. project runway - besbesbes
  2. nigella express - sebab die masak dengan sungguh cepat dan senang dan macam bes jugak
  3. mukjizat Allah - ni sebab mak dok layan tiap2 petang, so automatikally, kenelah join sekaki
  4. af - aritu time ade lagi, ni jer la yang penuh kat ria tuh..
  5. err, ape lagi erk?

.[5] - 5 places I have been

disebabkan baru pulang bercuti ke utara aritu, maka tempat2 nya adalah:
  1. sg petani, ke rumah kawan2 atma..
  2. penang....bukit bendera, batu feringghi...
  3. perlis bes=)..hehe... ke padang besar, gua kelam, kuala perlis...
  4. langkawi...gunung mat chinchang, pekan kuah, playground dekat ngan rumah tok nadiah(bess woo, playground die..playground plg bes in her life,katanya..)
  5. pangkor..ni time annual camp course aku aritu, ni pon sangat2 bes=)
[6] - People that e-mail/contact me regularly-

  1. semestinya adikku...
  2. classmate ku yang happening tu..
  3. roomate ku, of coss..
  4. ehh, sesape je lah...

[7] - 5 of my favorite foods

  1. sambal taik kucing..ngehehe..namenye huduh, tapi bes tau! tapi tataw la knape letak name camtu, padahal bahannye adelah cili api ngan ikan bilis...kalau ade sambal ni, makan ape pun sedap
  2. tom yum nyum2! yang lagi pekat tu lagi sodapp
  3. sotong goreng tepung....fuhh, takkan tolak punye...
  4. mi megi...ni kalau pemalas sangat nak turun cafe bawah tu
  5. hurm, layan jer, tak lah memilih sangat pun bab makan2 ni.

[8] - 5 things I would like to do

  1. nak kemas rumah
  2. nak kemas barang esok nak balik atma..tak bes
  3. nak pegi kubur atok ngan wan...siram air yassin kenduri tahlil smalam
  4. nak pegi membeli belah kat giant jap lagi
  5. nak pegi mandi..hee...dari subuh tadi tak mandi laie ni..
[10] - 5 friends I think will respond

alamakk, tak suka la tag2 orang..sesape jer pon leh buat..

Saturday, May 23, 2009

at 0100. and sunyi.....

assalamualaikumwarahmatullah...

haa, baru dapat online... since my broadband dah kena potong sebab sebulan xbayar, so i have to wait for my sis balik dari college, baru dapat pinjam broadband die..huu~

esok baru start tripping!

kalini ke utara.. insyaAllah..journey starts by reaching kedah, penang then perlis....semoga semuanya selamat...amiinnn...

ok lah. tu jer. xde idea lah nak tulis pape time ni. demam pun xelok2 lagi, ade hati mahu jalan2..citt!

bye all=)

Thursday, May 14, 2009

home sweet home


assalamualaikumwarahmatullah...

finally, i'm home! and this time, i'll be dwelling for quite sometimes=)

there's nothing much to do. chores, membasuh, menjemur kain, memasak (if rasa to), and on..and on... and for tomorrow 'll start another day with the same redundant chores...haih~

bosan lah pulak duduk mcm ni saje2. ye lah, kalau dulu dok depan laptop bolehlah nak repair2 report ke, siapkan assignment ke, browse for academic's purpose ke, but now? shopblogs, fb-ing, kalau ada teman chat, chat lah, tu pun sekejap.

i'm waiting for a fren to come. she'll pick me up and we'll be vacationing! kalini nak merasa p jauh nun ke utara..Perlis! hope everything go smooth, and plan kitorang menjadi..aminnn..

kat rumah ni, mak pulak tengah menjahit. and aku pun tumpang samalah dok belajar. dulu ada jugak angan2 nak jadi designer! haha.. habes pencil color aku kerjakan untuk melukis baju sume. tapi, setakat nak jahit simple2 tu retilah. nak blajar jahit baju kurng ngan mak lah pasni=P




hmmpphhh.... sy rindu dia lah. dia yang jauh disana....sebab tu sy harap plan bercuti ni jadi..

hee=)

Friday, May 8, 2009

tak tahu lah nak letak title apa...

ng!

assalamualaikumwaramatullah...

yay!

  • final exam, check!
  • PSM, CHECK!

waaahhhh...akhirnye............ rase mcm nk menjerit bagitaw satu dunia, ke2-2 task ni dah selesai. berjaya ke x, hrp2 semuanya ok lah kn. dah 3 minggu woo,,, tido xsempurna. kalau ngntuk pun, tido sekejap, pastu, pkl 3 berjaga balik. pasni kenelah betulkan balik jadual tido ni=P

haritu balik cuti sekejap pn, mak ayah dah dok risau. apsal lah aku dok melekat kat dining hall tu, xsiap2 ke, kejenye?? (ok, aku mmg bwt keje kt ruang mkn umah aku.tmpt ni plg bes aku rase. internet connection pun laju woo) diorang naik risau sebab bila diajak kuar pun, payaah sgt. kalau xde keje, mmg aku ajak kuar je kejenye=)

ok..skarang, tu sume dah abes. tgh xsabar2 sgt nak tunggu cuti ni. nak pegi jalan2 ke utara pulak, InsyaAllah...

ni ade gmbr ayah waktu balik cuti aritu. ayah dah sambung balik hobi die yang dulu tu. cycling! ye, ayah sy adelah atlit cycling ye dulu. wakil atm di zaman kegemilangan cycling atm dulu, tahun 1970s kot, rasenye.. dulu waktu kitorang kecik2, selalu lah jugak ikut tournament basikal2 ni. slalunye kat dataran merdeka. ade night ride lah, hape lah. ayah sgt rajin mengangkut basikal2 kitorang bwk p KL. ceeh, dulu mcm bangga je sebut KL kn. skarang? haisy, seremban tetap bess! gambar adik aku yg laki tu, azrul, siap ade kat pamphlet lagi waktu tu, pasal dia jadi youngest participant. haha, kalau tengok balik gambar tu, mesti gelak kan? papolah jang...aku?? tukang dok tepi bagi sorak sket. xminat lah nk racing2. takat p skolah naik basikal tu, adelah...



ayah ready to take-off sambil disorak anak2 jiran aku yang kenit2 tu


cuma basikal tu je yang tak kene sket. mountain bike, tapi tayar beskal racing... ye la, tyr mountain bike mane boleh speed2 woo...



goodjob, Daddylove=)