Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Tuesday, February 10, 2009

kisah [Yang Berkenaan] dan Mount Blank dongengnya.

haiyeee...another canceled class. seharian tidak menimba ilmu taw. brkarat otak i nanti~

(sgt hipokrit okk, pernyataan itu, padahal, i'm shouting out loud,, " YEAY!! bes gila!")

just came back from the library. i'm reading a newspaper since the last decade. lame suda tak eye-to-paper neh. bace online sgt tak masyukkk.

issues. politics. bribes. descent weather. iklanssss yang berkoyan2. hypocrite-ism.
combining all above, that made a newspaper.

for the first time,i'm flipping through all the sections in the newspaper. coming across header by header, i found this, "Buatan tempatan 'dibungkus' di Malaysia?"

Isu ni tenat sebenarnye, kalau diperhatikan betul2. tapi sebab in this country, Malaysiaku Cemerlang, Gemilang, Terbilang ni,, benda ni da jadi norma kehidupan. what captured my thought the most is.... contoh yang diambil oleh author adalah kisah tender kasut kepada badan beruniform di negara ni. kasut yang dibuat di China then dilabel, dan di pasarkan kononnya buatan Malaysia. ape nih??... Kerajaan puas dok kempen, "belilah barangan buatan Malaysia"
padahal yang di implementkn sbenanye "belilah barangan dilabel di Malaysia"

cukup dengan isu yang global, mari aku menyorot kisah isu tertutup di tempat tertutup ni,,

kalau kt Universiti Penat Nak Mampos(bukan name sebenar) ni, isu yang paling hangat berkaitan barang2 ni tentunya beg Mount BlanK (hampir kepada name sebenar). the price was absolutely un-original okk. maka kami sgt maklum barang yang kami dapat nnti bukanlah barang yang original.

pemakaian beg itu sangatlah ditolak keras oleh student-cum-cadet terutamanya mereka(termasuk aku) di tahun akhir di univ ini. walaupun suara yang sepakat telah mengutarakan permasalahan kepada [Yang Berkenaan], dan dijanjikan untuk mencari solution(iaitu tak perlu membeli kerana suda mahu abes blaja ponn), tapi semuanya palsu belaka... [Yang Berkenaan] menjawab dgn angkuh dan riaknya lagi terserlah kebohongan di tona suara tu,=beg da ditempah.

WTH?? bukan ke, pengambilan baru akan masuk xlame lg? tak boleh ke kalau disimpan utk mereka?

adekah duit [Yang Berkenaan] telah habis, maka mendetail cadet membeli beg, maka 10% hasil tender bole dimasukkan ke akaun [Tabung Kebajikan Anda Sendiri?]

shoot!!!

[Yang Berkenaan sedap2 mengatakan duit kami gaji yang haram kalau tak buat itu dan ini (yang tak relevan langsung)

tak haramkah duit yang berkenaan di akaun [Tabung Kebajikan Anda Sendiri] tu?


*maaf, aku sgt emo bila melibatkan hal [Yang Berkenaan] dan kroni2nya..harap maklum.

No comments: