Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Tuesday, February 2, 2016

Farm in the City!

Assalamualaikum wbt and good evening!

Pening fikir last weekend nak kemana sebab dah berweekend xkeluar kemana. Hafriz kerja, anak xsihatla.. so last weekend since a long weekend for me and hafriz pun off day jatuh on both days, marilah kita berjalan..hihi..

Plan macam2, nak g Colmar Tropicale lah, nak g Cameron lah, nak stay hotel just to play in the swimming pool lah.. oh tidak2, di zaman gawat harus jauhkan aktiviti lagha begitu. nak g swimming pool better gi Mess ATM je kan?

Search internet, yg menarik adalah ke Taman Tasik Perdana dan Farm in the City kat Seri Kembangan (located behind Giant Seri Kembangan)... so we went to both places, on saturday and sunday respectively. It was fun, bringing the kids closer to the nature.. (instead to boring shopping malls yang hanya menggembirakan mata myself kan)

We paid rm 30 for adult, each, and free for the kids (yay!). Lama juga berjalan. almost 3 hours. itupun xmasuk yang part savannah sebab Harith takmau masuk. dia kata busuk! oh boy.... (harith sangatla sensitif terhadap bau, even kalau tengah menggoreng ikan pun dia suruh tutup gas,  xmau bau ikan goreng.. -______-")

Sangat seronok. boleh pegang haiwan2 yang ada kat situ. Ayam2 berkeliaran and gemuk2... Hannan, always being the brave one kejar and pegang ayam yg lalu dekat dia.. celup2 tangan dekat itik and fish pond.. Lucky that we brought the stroller, kalau x jenuh juga nak mendukung both boys. diorang penat kot sbb there were some parts yang nak kena berdukung je..

Overall, memang seronok jalan2 dalam tu. and worth every penny! dalam kereta seronok cerita dekat harith and recall balik haiwan apa yang jumpa dalam tu...




















this bird remind me much of El Macho from Despicable Me..haha

suruh bergambar dengan adik, dia pi tarik rambut adik pulak -_______-

Balik dari situ, kami singgah ke Publika untuk makan2.. saja nak bagi 2H penat awal so we can have early call for that night, we decided to try that cafes from facebook.. 




Marmalade Cafe at Publika.. our verdict? sedaaappp... main course sedap, kids meal sedap, cake sedap... dan paling penting, boleh makan dengan aman sebab they did have small playground outside the cafe and a play area for the kids, siap ada tv buka cerita cartoon. (tapi taklah aman sangat kan, risau juga to let them kids play alone dengan budak2 lain..)

Balik rumah. tak penat juga 2H ni. sambung main lagii..... ok fine....... sel2 otak sedang berhubung kan.......

gambar on saturday kat Quill City Mall... beli baju kat H&M dan dapat angpau.. (baucer) yay!

Ok, that's all for last weekend... bye bye!


No comments: