Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Friday, January 13, 2012

Invitation Cardsss

assalamualaikumwarahmatullah...

entry ini ialah berkenaan dengan invitation card yang...err.... menyakitkan hati pun ada, tp, xpe la, redha jer..

disebabkan ingin berjimat cermat dan juga ingin design kad sendiri tp mahu within my small budget(kedekut) so saya telah mengambil keputusan untuk buat kad sendiri. maksudnye, desig sendiri, beli kad sendiri and print sendiri. haa, terlampau rajin kan?

setelah semua persiapan untuk memprint telah dibuat, iaitu hantar printer untuk pasang CISS dengan kos RM 100.00, membeli kad keras kilat2 sket dengan harga RM 170.00, maka kerja2 print pun dibuat....

dah hampir 100+ kad diprint, tetiba printer buat hal, black ink xmo keluar..kecewa sgt. dgn kepenatan sebab spend banyak masa untuk design peta, design kad, gunting kad smua, maka saya telah berputus asa.

Tambahan, makin dekat nak kahwin, makin banyaaaaak kerja! tension2! maka dengan tak fikir panjang, saya terus call kak nurul dari mykadkahwin-online, n trus tempah kad! haha... tu la, nk jimat sgt.... trus kena double cost, you!

tapi ok la,, kad nye murah je.. utk 1000pcs, RM 0.25 sekeping. tambah envelope, maka total cost adalah RM 280.00! murah kan! n yg penting, xpenat...

maka, nasihat saya.. kalau dah tarikh dekat tu, xpayah la nk susah2 diri nk DIY2 ni... kalau tak kerja lain la..

haih, opps, xbaik mengeluh..

ok, bye!

ni kad kawin saya.. sapa nk bleh bagi alamat ok?

wassalam=)

No comments: