Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Monday, August 5, 2013

Harith is 7 moths old!

Assalamualaikumwarahmatullah...

ya Allah, bersawangnya blog ni! last post adalah time saya sarat mengandung, and now my little boy dah 7 months old! how time flies~

terlalu banyak perkara yang berlaku.. banyaknya yang indah, yang masam pahit kelat pun ada juga.. tapi, alhamdulillah! i did survived motherhood this far. jaaaaaaauuuuuuhhhhh lagi perjalanan dan cabaran ni..

Harith is doing fine. my little boy ni memang tepat pada masanya. lahir on the EDD, and kalau tak dapat susu tepat pada masanya pun, mulalah nak mengamuk! haha~

ni dia tengah tidur boleh la menaip. itu pun lama betul bergolek dengan dia atas katil tadi. dari lepas isya, dah turn off the light dua kali kot. nen*n, pastu bangun golek2 balik. dah pukul 12 am barulah lena!

Esok kami nak bawak dia jumpa paed, Dr Wan Maziah kat KPJ Sban sebab batuk dia ah lama sangat. risau plak. dah 2 kai amek neb kat Klinik Aisyah & Yusof, ubat2an pun dah bagi, still, dalam dada banyak kahak. So, last option, nak try buat fisioterapi esok. My sis yang kerja kat situ suggest, tapi dia kata kesian sebab the last procedure, diorang akan sedut kahak pakai tube. Waaa~ tak sanggup! boleh tak kalau diorang buat fisio je, then I'll give my boy milk banyak2, so nanti bila dia muntah akan keluar kahak tu? please~ I can't stand seeing my little boy diperlakukan sedemikian rupa..huhu...

Oklah, hopefully esok my little boy behave masa dr wan check ye... tamau nangis2 ye sayang... good night..


2 comments:

IbuNaufal said...

hye mommy harith...aku baru berjinak2 dgn blog..tetiba jumpa blog ko..hehehe

ruzana ahmad said...

Hey ibu naufal! Slmt dtg ke blog bersawang ni..hehe