Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Friday, November 14, 2008

UPNM kuu...

credit to vangardx aka syamsulariff for this photo


"..zana,xde air arini...baik bgn cpt,blok bwh tu de air lagi.." sayup2 jer suara rumet aku kedengaran pagi2 buta cmni.jam baru pkl 0550 H..

huu...pagi2 jumaat yg mulia ni aku terbgn dgn phrase cmni,,ni yg xbes nih...so dgn mls2nye aku pn siap2 nk p mandi kt blok jauh tuh,blok srikandi yg aku rase mmg xpnah putus bekalan air die..



ni la keadaannya kalau wiken2 cmni. mulelaa die nk catu sane,catu sini..mmgla budak2 civilian tu cuti. ktrg kadet,de kt sni lagi la wehs..!



terigt plk cte si krapfen. psl aku terperangkap kt sini...cmne tu leh berlaku??



haa,,let me tell u the untold story.unrated version nye..hee...



sbnrnye abes je spm dlu, aku mmg xisik borg pape pn melainkn borg UPU..wktu kt mrsm dlu,kaunselor aku tanye knpae aku tolak utk mohon fast track??..aku kate,aku xminat fast2 ni.biarla blaja normal2 sudeyh... pastu JPA ke,MARA ke, sume aku xmintak...org tanye knape?? ..aku dgn tenangnye menjawab.. "ohh,aku xberniat nk stadi oversea bwt degree nih"



wahh....gileke? org len beriya2 mintak sane sini,aku tenang jer..haha..papelaaa...



kuar plak iklan ATMA(upnm's predecessor).makayah aku yg excited. ye laa,ayah aku kn ex-army gak. tu yg beriya2 suh aku msk sini. seriously,wktu tu,aku mmg xminat! rerupenye mak aku da anta aku nye trial spm's result...



taw2 jer, time aku lepas blaja driving kt driving skool tuh,ayah aku dtg jemput dgn gumbiranya, siap bwk envelop besar yg kate permohonan aku lulus.."hah??" tekejut eden....



dahla kne pegi interview yg kalo dikira hampir 3 minggu la gak. 2minggu kt penang. sanggup makayah aku p anta jauh2 tuh...tak brani aku nk kecewakan derg..so,layan je laa~~ nsb baik time tu aku pegi ngn kazen aku, syafira, sbb die pn dpt gk.. yg xbesnye, kazen aku terkandas dtgh jln...so,terpakse la aku meneruskan perjuangan sorg2 interview kt melaka plak selama seminggu......



pastu aku pn msk sini....



memule mmg xminat..tp da lame2 tu,rase bleh 'in' plk..dpt plak aku sesquadron ngn Chalie's yg sumenye bes2 gak...so,sonok la jgk life kt sni. time training mmg teruk, tp mgkn sbb smangat esprit de corps same2 ktrg,tu yg jd bes kot..



so,begitula ctenye...mcm2 blaja kt sni. bkn takat on academical side, tp on integrity, on developing leadership, on friendship, on physical fitmess...mcm2 lg lah. xmuat nk cte sume kt sni.. penat,mmg penat. nk kejar both akademik ngn training...tp that made us.



so,sesape yg berminat nk join upnm..prepare lah 2 aspek penting yg disebutkan tuh. minat pn kne seiring. ramai yg mintak kuar dr sni lps dpt, sbb derg find out jiwa derg bkn dkt sni. life kt sini xla sebebas civilian kt luar tu ye,adik2... mmg kt sini, stadi je pn leh gain salary, tp bab freedom ni knela korbankan sket...



cioww~


1 comment:

MadihayS said...

berjiran ngan akak le ko nie,
akak duk 1 RAMD tu..