Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Thursday, July 5, 2012

Surveyed Avent Feeding Set

Assalamualaikumwarahmtullah. . .

Hasil survey dari beberapa websites seperti saudagar uk, kedai ibu, barang bayi murah, dan kcdream, amazon, dan ebay,
maka disini dapatlah julat harga barangan2 feeding jenama Avent seperti berikut:


1. Avent ISIS Duo Electronic BPA Free (RM 1036 - 1600)



3. Avent Single Electric Breastpump (RM 337 - RM 650)




2. Philips Avent 3 in 1 Steriliser (RM 174 - RM 329)




3. Philips Avent Digital Food and Bottle Warmer (RM 194 - RM 249)




4. Philips Avent Electric Food and Bottle Warmer (RM 149 - RM 157)



harga2 kat sini adalah antara yang termurah jugak, sebab saya survey pun sites yang menawarkan harga yang murah je.. kalau ikutkan, paling murah ialah beli sendiri di UK, contohnya beli dari amazon.com, tapi postage fees dia mahal ye kalau nak hantar direct to MY. Lainla kalau ada adik or sedara mara dari sana, so upahla diorang sket tolong bawakkan ke Malaysia=)

kenapa semua barang Avent ye? sebab. .breastpump Avent ni, opening bottle dia tu xfit dengan most jenama lain. Besar sket. So kenala beli jenama Avent utk warmer, steriliser dia kan?

happy surveying!

5 comments:

Ummu Thahirah said...

Salam, hihi, kenal ke siapa ni? Akak dulu pun obsess sgt dgn breastpump, sampai 3 set beli (satu jual balik), so nak jugak share:D Tp kalau dah sure nak beli avent, takpelah go ahead. Akak beli medela, electric, single pump (medela swing), and double pump (medela PISA). Single rm600, double rm1300 jugak. Honestly tak pernah try Avent, tp Medela mmg sgt satisfied. Lain org lain jgk preference. Bila plan nak beli? Kalau plan nak beli lepas bersalin, akak suggest nanti dlm pantang, try dulu.. usually kat kedai2 mcm Mom's Little One dia ada trial set (charge deposit rm10, kalau jadi beli kat situ dia return blk duit) utk banyak brand! so blh try dulu yg mana rasa sesuai dgn kita. Tp kalau zana dah dgr byk good reviews for Avent, teruskan leh niat murni tu! shopping utk sambut baby mmg best! hihi.

zoora qushairi said...

wahhh zana nak dapat baby dah. congratulaiton yea...best kan shopping brg baby :D.

satu lagi website yg murah jgk brg avent dia http://www.littlekids.com.my

:)

ruzana ahmad said...

UmmuThahirah: sangat kenal! hihi... saya pun dgr banya good reviews pasal medela, takpe, ni survey pasal avent dulu..nanti menyusul pulak pasal medela.. medela PISA tu ok ke kak? apa beza dia dgn medela freestyle ye?

zoora qushairi: thanx zura=) tu lah, skrg tak bli lg sbb awal sgt...survey pun dh sronok apatah lagi nak beli nnt kan..hehe

Ummu Thahirah said...

medela PISA ni the older version, sebelum freestyle. sbb tu dia murah skit. and beza dia freestyle ni better mobility, as in ringan and pakai rechargable battery. PISA ni comes with a bagpack (tp ok je sbb mmg kene bawa bag pun nak isi botol, coldpacks semua). yg menyebabkan akak pilih PISA ialah sbb masa pgi try kat kedai, suction PISA lg kuat, sekuat suction swing. freestyle ni org kata soft skit suction tp after a few days pakai susu akan kluar byk jgk. so, tulah, mmg kena berani try :)

MaDihays{Ida} said...
This comment has been removed by the author.