Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Saturday, February 18, 2012

Honeymoon!

Assalamualaikumwarahmatullah...

hehe..best kan tajuk tu? memang teruja sangat.. mana taknya, dah berbulan2 kerja yang stress ni, akhirnya boleh pergi bercuti tak lama lagi.. and yang lagi best, berdua dengan bakal suamiku=) opps, time tu dah jadi suamiku la..

setelah insiden kena tipu semalam, melayang RM 200.00.. tapi takpela, slalunye bila insiden melibatkan kehilangan duit ni, ayat penyedap hatiku adalah, "maybe duit yg hilang tu adalah duit hail kerja yg kurang berkat kot".

cari punya cari.. memangla kalau berduit lebih tu rasanya nak je melancong jauh2, in my terms, jauh2 tu adalah sejauh kota kinabalu ye..hehe.. teringin jugak nak merasa nexus karambunai yang selalu dikata2 orang tu.. tapi apakan daya, financial selepas kenduri ni adalah sedikit kesesakan, maka percutian impian tu mungkin akan dilaksanakan lepas ada rezeki yang terlebih2 nanti ya...

jadi setelah baca reviews dari banyak tempat, hatiku terpaut (cewah..!) pada pemandangan dan yang penting, harga hotel ini.... Century Pines Resort, Cameron Highlands.. mari layan gambar sat...






cantik kan, sorry la kepada pemilik2 gambar, saya google je tadi, trus terlkluar gambar2 ni..

yang bestnya, hotel ni bagi diskaun based on the nights we're staying. as for us, kitorg dpt 25% discounts dari harga asal=) dah tengok kat agoda and booking.com, then akhirnya kami book melalui hotel tu sendiri.lagi jimat tau.....

memula ingat nak ambil honeymoon packages je, tapi bila tengok ada 2 je yg available iaitu di Rossa Passadena (rates lebih kurang RM 700 for 3D 2N) and Equatorial Hotel (rates lebih kurang RM 988 for 3D 2N), macam xbest pulak.. lagipun my bakal suami tu seorang vegetarian (tapi kalau burger king dia boleh layan pulak), so we decide not to take the package. rugi2..

rates utk hotel ni, untuk masa ini, adalah lebih kurang RM 179 per night. so untuk 4D 3N, termasuk other charges, tolak diskaun, adalah lebih kurang RM 580+. ok la tu,, berbaloi2 kan..

so now, i'm counting days........ untuk selamat menjadi isteri kepada bakal suamiku.. dan selamat menjalani percutian yang indah itu, insyaAllah..

2 minggu lagi! cepatnya!!!!

No comments: