Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Happy Birthday

Daisypath - Happy Birthday

Lilypie - First Birthday

Wednesday, February 1, 2012

my love story


Assalamualaikumwarahmatullah

ramai kawan2 yang trkejut bila sy bgtau diorang yang saya bakal berkahwin sebulan lagi. lepas terkejut, diorang akan tanya, dengan siapa??

haa... pandai x sy sorok? hee..

actually sy dah pun dirisik setahun yang lepas. n majlis merisik tu rupanya terus jadi majlis bertunang. Kitorang (hafriz dan sy) actually plan utk bertunang je (eh, boleh pulak kan?) tapi rupanya terus parents kitorang bincang tarikh nikah n jumlah hntaran semua.. ha, express kan? and majlis yang sememangnya antara family je tu memang sangat simple. sy hanya sediakan coklat n biskut sebagai hadiah je sebenarnya, tetiba tu lah yg jadi hantaran kami. and sebelah dia pun just datang bawa cincin and sepasang kain baju kurung (dah jadi baju raya pun=)).

maknanya kitorang ada masa setahun sebelum majlis.. oh relax dulu.. setahun tu, lambat lagi...

sehari je lepas tu, sy terus kena lapor kursus di ulu tiram, johor selama 4 bulan lebih. and encik mohd hafriz yang hantar.

sebenarnya, kitorng kenal xlama pun.. kenal dia start bulan 5, thanks to my best buddy, Kapt Nur Syazlin sebab jadi matchmaker untuk kitorang.. alhamdulillah, 2 bulan lepas tu kitorang pun couple (ish, macam geli je ayat ni, couple? haha..papela..). so maknanya xsampai setahun pun kenal, lebih kurang 10 bulan je lepas kenal then kitoang pun decide utk bertunang (bertunang ok, bukan bernikah!) haha, ntah pape je, ada ke merancang untuk bertunang je.. pelik..

waktu mula2 kenal, memang dalam fikiran ni macam, 'who are you? i didnt talk to strangers'. sombong ok! ye la, bukan pe, kadang2 strangers ni macam nak main2 je kan.. rerupanya dia memang dah komplot dengan alin awal2... lepas tu bermula la sesi ayat mengayat encik mohd hafriz ni.. sy pulak dalam masa tu rasa confuse sangat sebab sy xkenal! jumpa pun xpernah tau.. bayangkan kitorang boleh bercouple padahal xpernah jumpa..haha kelakar2...macam main2 pun ye jugak.

first time kitorang berjumpa kat datarn senawang, kebetulan time tu sy tengah weekend, so mustila nak balik seremban utk tengok siapakah gerangan kekasih gelapku itu... ok, xgelap. selalunya orang buat blind-date seblum couple kan? tapi kitorang blind-date lepas declare...haha...yakin sungguh kami berdua!

tapi tu lah, dari try2, cuba2, test2, akhirnya. . . kami akan disatukan dalam sebuah ikatan yang sah. insyaAllah. sebulan je lagi. lepas ni, dah xboleh nak main2, xboleh nak merajuk2 sgt. merajuk sket2 boleh la. =P

dia pilihan hati sy. dia pembimbing sy. dia penjaga sy. dia teman saya. harapnya biarlah sampai syurga..sy pun harap boleh jadi isteri terbaik untuk dia. ibu terbaik untuk anak2 kami nanti, insyaAllah..


p/s: i love you more n more n more n chipsmore=)

No comments: